Actualitate

SpaceX și NASA au trimis doi astronauți în spațiu! Ei se îndreaptă spre Stația Spațiala Internațională - VIDEO

Pentru prima dată în istorie, astronauții NASA s-au lansat într-o navă spațială americană construită și operată de o companie privată, în drum spre Stația Spațială Internațională.

O rachetă SpaceX Falcon 9 care transportă nava spațială Crew Dragon a companiei este lansată de la Complexul Launch 39A din misiunea SpaceX Demo-2 a NASA către Stația Spațială Internațională cu astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley la bord, sâmbătă, 30 mai 2020, la Kennedy Space de la NASA Centru în Florida. Credite: NASA / Bill Ingalls O rachetă SpaceX Falcon 9 care transportă nava spațială Crew Dragon a companiei este lansată de la Complexul Launch 39A din misiunea SpaceX Demo-2 a NASA către Stația Spațială Internațională cu astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley la bord, sâmbătă, 30 mai 2020, la Kennedy Space de la NASA Centru în Florida. Credite: NASA / Bill Ingalls

Navele spațiale SpaceX Crew Dragon care transportau astronauții NASA Robert Behnken și Douglas Hurley au ridicat la 3:22 p.m. EDT sâmbătă pe racheta Falcon 9 a companiei din complexul Launch 39A de la Centrul spațial Kennedy al NASA din Florida. Aceasta este prima misiune a unui echipaj uman care pleacă în cosmos, după nouă ani.

„Astăzi începe o nouă eră în fluxul spațial uman, pe măsură ce am lansat din nou astronauți americani pe rachete americane de pe pământ american, în drum spre Stația Spațială Internațională, laboratorul nostru național care orbitează pe Pământ. Mulțumesc și îi felicit pe Bob Behnken, Doug Hurley și echipele SpaceX și NASA pentru această realizare semnificativă pentru Statele Unite. Lansarea acestui sistem spațial comercial conceput pentru oameni este o demonstrație fenomenală a excelenței americane și reprezintă un pas important pe calea noastră de extindere a explorării umane pe Lună și Marte”, a declarat Jim Bridenstine, administratorul NASA.


CITEȘTE ȘI: O fostă studentă a UBB lucrează la NASA la o cercetare de integrare a orbitei Pământului în viaţa cotidiană

Cunoscută sub denumirea SpaceX Demo-2 a NASA, misiunea este un zbor de testare end-to-end pentru a valida sistemul de transport al echipajului SpaceX, inclusiv operațiuni de lansare, in orbită, de andocare și debarcare. Acesta este cel de-al doilea test de zbor spațial al lui Dragon Crew și primul său test cu astronauți la bord, care vor deschide calea pentru certificarea sa pentru zborurile obișnuite ale echipajului către stație, ca parte a Programului de echipaj comercial al NASA.

„Acesta este un vis devenit realitate pentru mine și pentru toți cei de la SpaceX. Este punctul culminant al unei cantități incredibile de muncă a echipei SpaceX, de către NASA și de o serie de alți parteneri din procesul de a face acest lucru. Puteți privi acest lucru ca rezultatele a o sută de mii de oameni aproximativ când adăugați toți furnizorii și toți cei care lucrează incredibil de greu pentru ca această zi să se întâmple”, a spus Elon Musk, inginer șef la SpaceX.


Programul demonstrează angajamentul NASA de a investi în companii comerciale prin parteneriate public-private și se bazează pe succesul companiilor americane, inclusiv SpaceX, care livrează deja marfă către stația spațială.

CITEȘTE ȘI: Probleme noi pentru hackerul clujean care a spart serverele NASA. Cum se apără IceMan, devenit celebru în toată lumea

 


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter