Electric Castle

Adio, UNTOLD, Electric Castle sau Form Days! Ministerul Culturii a făcut anunţul de care se temea toată lumea

Organizarea de evenimente, festivaluri și manifestări culturale sau artistice cu peste 1.000 de participanți simultan va fi interzisă până la 31 august, conform unui proiect de lege inițiat de Ministerul Culturii.

Atmosferă festivalul UNTOLD Atmosferă festivalul UNTOLD

Ministerul Culturii a iniţiat un proiect de lege prin care doreşte anularea tututor concertelor care ar fi trebui să aibă loc în această vară în aer liber şi care ar fi adunat mai mult de 1.000 de persoane.

În expunerea de motive a proiectului se arată că industria de organizatorilor de evenimente artistice sau culturale din Romania „se află într-o situație de incertitudine începând cu momentul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de pandemie de COVID-19, iar Statul Român a declarat stare de urgență,și ulterior starea de alertă”.


Demersurile făcute de Ministerul Culturii vin după ce AROC, asociaţia care reuneşte cei mai importanţi organizatori de festivaluri şi concerte din România, a cerut măsuri clare cu privire la organizarea concertelor în următoarea perioadă.

„În acest context, AROC a solicitat Ministerului Culturii clarificarea de urgență a situației cu privire la posibilitatea de organizare a evenimentelor de peste 1000 de persoane în perioada 15 mai – 15 septembrie 2020 și luarea unei hotărâri oficiale, în cel mai scurt timp, chiar și o decizie cu caracter restrictiv fiind acceptată”, a fost cererea organizatorilor de concerte.


Citeşte şi:

Ne distrăm la UNTOLD și Electric Castle în 2020? „În cadrul legal actual, NU pot fi organizate!”

CITEȘTE ȘI:


Să uităm de Zilele Clujului! Relaxarea restricțiilor din 1 mai, EXCLUSĂ. Cum vor trăi clujenii în următorul an?

 

EC, Untold, Jazz in the Park, TIFF, sub semnul întrebării. Se mai țin la vară festivalurile Clujului?

 


Nunțile, INTERZISE în această vară. Vela: „Să le lăsăm mai pe toamnă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter