Actualitate

Zeci de muncitori din Sri Lanka vin să lucreze la Cluj, după ce au fost abandonați pe un aeroport

36 de muncitori din Sri Lanka, veniți din Botoșani și rămași fără locuri de muncă. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că singalezii au ales un angajator și se vor duce cu toții la Cluj.

Zeci de muncitori din Sri Lanka vin să lucreze la Cluj, după ce au fost abandonați pe un aeroport Zeci de muncitori din Sri Lanka vin să lucreze la Cluj, după ce au fost abandonați pe un aeroport

„După ce au reflectat asupra celor șase oferte oferite azi de angajatori, cetățenii din Sri Lanka au optat pentru una dintre oferte, este vorba despre oferta unei firme din Cluj. Au intrat în contact, urmează să se proceseze documentele și sper ca mâine să se întâmple și deplasarea dânșilor către un loc de muncă prin implicarea angajatorului, ca să și înceapă activitatea”, a spus Violeta Alexandru.

Ea a spus că unele oferte au venit de la firme mai mici, care nu puteau să-i preia pe toți cei 36 de singalezi, dar firma din Cluj pe care au ales-o poate să facă acest lucru.


„E în zona de producție, ambalare, în zona alimentară, cafea. Nu vă pot divulga informații despre termenii contractuali. Am creat toate condițiile pentru a se pune toate întrebările de către ei, să nu apară nicio supriză. Vă asigur că au fost tratați cu respect”, a spus ministrul.

36 de cetățeni din Sri Lanka au fost duși de la Botoșani, duminică seara, pe aeroportul Otopeni, de unde ar fi urmat să fie repatriați. Cel puțin, așa li s-a spus la plecare. Ajunși însă la aeroport, ei au constatat că nu îi aștepta nicio cursă specială care să îi ducă acasă, așa cum fuseseră informați.


 

CITEȘTE ȘI: Probleme pentru singalezi și la Cluj: „S-au făcut reclamații și petiții ca să plece”

 


CITEȘTE ȘI: Emil Boc, despre tratamentul srilankezilor în România: „Aceste gesturi mici nasc monștri!”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter