Actualitate

Ministrul Mediului, propunere „electrică” pentru București. La Cluj, se întâmplă de mult!

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a venit cu o propunere „revoluționară” pentru primăriile din țară, în special pentru cea a Capitalei României.

Ministrul Mediului, propunere „electrică” pentru București. La Cluj, se întâmplă de mult timp!, sursă foto: Facebook Emil Boc Ministrul Mediului, propunere „electrică” pentru București. La Cluj, se întâmplă de mult timp!, sursă foto: Facebook Emil Boc

Toate administrațiile locale din ţară, inclusiv cea din București, trebuie să aplice programele pe care le au prin fonduri europene, fonduri guvernamentale şi fonduri din bugetele locale pentru a investi masiv în mijloace de transport public în comun prietenoase cu mediul. Populația trebuie încurajată să circule cu astfel de vehicule ca să avem o calitate a aerului mult mai bună, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Costel Alexe.

„Administraţiile publice locale din Bucureşti şi din toată ţara să fie mai atente la problemele de mediu. Fac un apel către toate primăriile din ţară, mai ales la Primăria Generală a Capitalei, să uziteze de programele pe care le au fie prin fonduri europene, fie prin fonduri guvernamentale, fie prin fonduri de la bugetul Consiliului Local, pentru a investi masiv în mijloace de transport public în comun, de preferat electrice sau prietenoase cu mediul, astfel încât să încurajăm populaţia să circule cu mijloace de transport în comun, pentru a reuşi să avem o calitate a aerului mult mai bună şi mai prielnică vieţii”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.


La Cluj-Napoca, jumătate din flota de transport public este deja nepoluantă!

La Cluj-Napoca, primarul Emil Boc este decis de ceva vreme să marșeze pe ideea transportului public nepoluant pe malul Someșului Mic, dezvăluind că planul municipalității este să elimine treptat autovehiculele pe bază de combustibil. „Transport public de calitate în Cluj-Napoca!”, susține primarul.

CITEȘTE ȘI:


Boc vrea un transport public 100% ecologic. Urmează taxiurile electrice pe străzile Clujului.

 

„50% din flota de transport public a orașului este nepoluantă, electrică. De departe suntem administrația locală cu cea mai nepoluantă flotă de transport public din România! Acest demers va continua, obiectivul este ca în 2026 întreaga flotă să fie nepoluantă. Este un proiect ambițios, (...) dar îl vom îndeplini, pentru a asigura clujenilor sănătate și confort”, a promis Emil Boc.


În 2020, 480 de milioane de lei pentru Programul transportului public nepoluant din țară

La jumătatea lunii martie a acestui an, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţa că, în acest an, va finanţa 14 proiecte prioritare şi programe pentru protecţia mediului. Printre acestea, se amintea şi de Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane (autobuze şi troleibuze electrice/GNC, tramvaie şi troleibuze).

Programul respectiv va beneficia, în 2020, de o alocare din credite de angajament în valoare de 480 de milioane de lei, fiind un program care se adresează autorităţilor publice locale în vederea extinderii reţelei de transport în comun electrificat în oraşele din România, potrivit ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.


CITEȘTE ȘI:

Autobuzele electrice, de domeniul trecutului la Cluj? Emil Boc: „Vrem autobuze cu hidrogen”

 


25 de troleibuze nou-nouțe au pornit la drum. 50% din flota CTP, nepoluantă. Apar trei trasee!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter