Actualitate

Boc vrea un transport public 100% ecologic. Urmează taxiurile electrice pe străzile Clujului

Primarul Emil Boc susţine că întreaga flotă a Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca să fie ecologică. În prezent, în trafic există 21 de autobuze electrice, nepoluante.

“Cluj-Napoca are oportunitatea de a fi un oraș conectat la viitor, având inovarea ca element central de dezvoltare. Tehnologia din spatele vehiculelor electrice evoluează constant, odată cu creșterea preocupării pentru mediul înconjurător. La Cluj-Napoca, în sistemul de transport public există în circulație, pe lângă tramvaie și troleibuze, 21 de autobuze electrice, nepoluante. În prezent o treime din flota de transport public este electrică, iar obiectivul municipalității este ca în viitor întregul sistem de transport public să fie ecologic. De asemenea, căutăm și alte soluții pentru a diminua emisiile produse de traficul rutier de pe raza municipiului, precum amplasarea de stații publice de încărcare pentru vehicule electrice sau oferirea de licențe de taximetrie exclusiv pentru mașini electrice”, a spus primarul Clujului.

Boc a particicipat la o dezbatere despre strategii de dezvoltare ale mobilității electrice, dar și subiecte ce țin de smart city.


Recent, Emil Boc a propus să ia ființă cadrul legal pentru a putea emite autorizații de taxi pentru autoturismele electrice. Acesta dorește eficientizarea traficului, dar și creșterea treptată a transportului nepoluant.

abonare newsletter