Actualitate

Cum arată băile mobile de la Pata Rât. Zeci de persoane le folosesc zilnic

Zeci de persoane utilizează zilnic cele două unități mobile sanitare instalate în comunitatea de la Pata Rât.

Cum arată băile mobile de la Pata Rât. Zeci de persoane le folosesc zilnic Cum arată băile mobile de la Pata Rât. Zeci de persoane le folosesc zilnic

Zeci de persoane din comunitatea de la Pata Rât folosesc unitățile sanitare mobile puse la dispoziție de primărie, în contextul pandemiei de coronavirus.

„La o lună de la instalare, zeci de persoane utilizează zilnic cele două unități mobile sanitare pentru comunitatea de la Pata-Rât. Accesul la dușuri și toalete a fost considerat o prioritate de majoritatea celor care locuiesc în această zonă. Ei au fost consultați în ianuarie-februarie 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă din componenta „Muncă informală” a proiectului „Cluj Future of Work”, componentă implementată de Zona Metropolitană Cluj", transmite Asociația Zona Metropolitană Cluj.


Potrivit reprezentanților AZM Cluj, lipsa unor dotări sanitare, cum sunt dușurile, îngreuna capacitatea localnicilor de a arăta decent la locuril ede muncă, motiv pentru care două unități mobile au fost montate la Pata Rât și în zona Cantonului.


"Lpsa unor dotări sanitare minimale, cum ar fi dușurile, are un impact major asupra capacității localnicilor de a arăta decent la locul de muncă. Rezolvarea acestui neajuns a fost evidențiată ca o necesitate imediată în toate cele patru sub-zone ale comunității și a fost considerată cea mai importantă în sub-zonele Cantonului (Dezmirului) și Rampă. În zona Cantonului (Dezmirului), exista o singură unitate sanitară, iar pentru cei din Rampă, cea mai apropiată instalație se afla la 800 m distanță. În acest context, a survenit pandemia COVID 19, care a creat și o urgență de sănătate publică, dat fiind faptul că Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că accesul la apă este esențial pentru protejarea populației de pandemie", mai arată AZM Cluj.

abonare newsletter