Actualitate

Asta da performanță! Ieri doar se pregăteau, azi au terminat asfaltarea drumului județean

După ce în cursul zilei de luni anunța că lucrările de modernizare pe DJ 161C Iclod – Aluniş – Corneni „au intrat în faza premergătoare asfaltării”, marți, Consiliul Județean Cluj anunță deja finalizarea lucrărilor de asfaltare pe drumul judeţean 161C Corneni.

Asta da performanță! Ieri doar se pregăteau, azi au terminat deja asfaltarea drumului județean, sursă foto: CJ Cluj Asta da performanță! Ieri doar se pregăteau, azi au terminat deja asfaltarea drumului județean, sursă foto: CJ Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj se bate în piept că a finalizat deja lucrările de asfaltare pe drumul județean 161C. Trebuie precizat că această intervenție a vizat doar sectorul de drum situat pe raza localității Corneni, se arată într-un comunicat remis marți, de forul administrativ județean.

În prealabil, pe acest sector au fost executate lucrări constând în reprofilarea drumului cu cilindrare cu și fără adaos de material, refacerea fundației de balast, refacerea fundației de piatră spartă, înlocuirea de podețe, aducerea la profil a acostamentelor și așternerea de strat de balast stabilizat, ca etape premergătoare așternerii de covor asfaltic.


Ce lucrări sunt programate pe drumul județean 161C?

În urma finalizării lucrărilor de asfaltare, de pe sectorul de drum aferent localității Corneni au fost extrase carote, de către un laborator specializat, în scopul verificării calităţii stratului de asfalt, respectiv a grosimii şi consistenţei acestuia.

Potrivit Consiliului Județean Cluj, pentru completa finalizare a lucrărilor mai sunt prevăzute realizarea sau completarea acostamentelor precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.


Consiliul Județean Cluj promite lucrări de asfaltare între Iclod și Aluniș

Lucrările de reabilitare şi modernizare derulate pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni au intrat în faza premergătoare asfaltării, anunța, luni, CJ Cluj. Astfel, în această etapă se execută lucrări pe sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300, potrivit Consiliului Județean Cluj.

Potrivit forului administrativ județean, operațiunile constau în realizarea de șanțuri, casete de lărgire a căii de rulare, burdușiri, așternerea de strat de piatră pe sectoare și alte lucrări specifice premergătoare așternerii celor două straturi de asfalt.


Având drept scop reabilitarea căii de rulare în profunzimea drumului, începând de la fundaţie şi până la aşternerea celor două straturi de asfalt, binder și strat de uzură, lucrările prevăd și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră, mai transmit reprezentanții CJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:


O nouă încercare pe un drum județean din Cluj. De data asta poate se fac lucrări de calitate!

 

Slalom printre gropi pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter