Actualitate

O nouă încercare pe un drum județean din Cluj. De data asta poate se fac lucrări de calitate!

Lucrările de modernizare pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni au intrat în faza premergătoare asfaltării.

O nouă încercare pe un drum județean din Cluj. De data asta poate se fac lucrări de calitate!, sursă foto: CJ Cluj O nouă încercare pe un drum județean din Cluj. De data asta poate se fac lucrări de calitate!, sursă foto: CJ Cluj

Lucrările de reabilitare şi modernizare derulate pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni au intrat în faza premergătoare asfaltării. Astfel, în această etapă se execută lucrări pe sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300, potrivit Consiliului Județean (CJ) Cluj.

Ce intervenții sunt promise pe DJ 161C de Consiliul Județean Cluj?

Potrivit forului administrativ județean, operațiunile constau în realizarea de șanțuri, casete de lărgire a căii de rulare, burdușiri, așternerea de strat de piatră pe sectoare și alte lucrări specifice premergătoare așternerii celor două straturi de asfalt.


Având drept scop reabilitarea căii de rulare în profunzimea drumului, începând de la fundaţie şi până la aşternerea celor două straturi de asfalt, binder și strat de uzură, lucrările prevăd și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră, mai transmit reprezentanții CJ Cluj.

Lucrări de mântuială efectuate în vara anului 2018

Consiliul Județean Cluj a anunțat în luna iulie a anului 2018 că pe drumul judeţean DJ 161C Iclod – Aluniş – Corneni au demarat şi se află în plină derulare „ample lucrări de modernizare”. Lucrările aveau ca scop reabilitarea căii de rulare începând de la fundaţie, în profunzimea drumului.


De asemenea, forul județean pomenea de aşternerea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură. În acelaşi timp, investiţia ar fi trebuit să includă și realizarea de acostamente, şanţuri şi podeţe, marcaje şi semnalizare rutieră.

DJ 161C, drum care tranzitează Iclod şi Aluniş, este o cursă cu obstacole pentru şoferii din zonă sau un concurs de slalom printre gropile din drum. Reabilitarea drumului a fost promisă anual de executivul Consiliului Judeţean Cluj şi pe alocuri, drumul a fost reabilitat pe hârtie, cârpit în practică”, a avertizat deputatul PSD de Cluj Horia Nasra.


„Cert este că în fiecare zi, pentru şoferii din Iclod, Aluniş şi cei din zonă, drumul este un adevărat coşmar, o sursă de nervi şi în definitiv o cheltuială în plus la service-urile auto... Domnule Alin Tişe, aţi circulat pe DJ 161C Iclod-Aluniş?”, „mârâia” parlamentarul clujean la adresa președintelui Consiliului Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Lucrări pe un drum județean „cu cântec” din Cluj

 

Asfaltare pe bucățele. Un tronson dintr-un drum județean, finalizat de Consiliul Județean

 


Covor asfaltic nou pe un drum județean din Cluj. Mașinile de mare tonaj circulau cu viteză

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter