Actualitate

Șofer la Poșta din Huedin, confirmat cu CORONAVIRUS. Anchetă epidemiologică în desfășurare

Un șofer al Poștei din Huedin a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Șofer la Poșta din Huedin, confirmat cu CORONAVIRUS. Anchetă epidemiologică în desfășurare Șofer la Poșta din Huedin, confirmat cu CORONAVIRUS. Anchetă epidemiologică în desfășurare

UPDATE: Soția șoferului, angajată la Spitalul din Huedin

Prefectul a confirmat faptul că soția șoferului este angajată a Spitalului Orășenesc Huedin. De asemenea, el a arătat că și în unitatea medicală va fi demarată o anchetă epidemiologică.


Spitalul Huedin a fost locul unde s-a înregistrat primul deces provocat de COVID-19 în județul Cluj. Monitorul de Cluj a semnalat cazul înainte ca acesta să fie făcut public de către autorități, arătând că la spitalul din Huedin s-a internat o pacientă cu probleme respiratorii severe, saturație foarte mică de oxigen, pe secția ATI. Ea fost trimisă de cadrele UPU pentru internare la Spitalul din Huedin, cu scopul de a elibera locurile din spital destinate urgențelor. La o zi după internare, medicii de la Huedin au sesizat că starea pacientului se înrăutățește, aceștia suspectând că ar putea fi infectat cu coronavirus. Pacientul a fost retrimis la UPU Cluj-Napoca pentru testare, fiind confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Cu două zile înaintea decesului, mai multe cadre medicale care au intrat în contact cu pacienta infectată au intrat în carantină la spital, fiind așteptate rezultatele testelor acestora. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean a anunțat faptul că toți cei testați de la Spitalul Huedin sunt negativi.


Știrea inițială

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a confirmat că în acest caz, o anchetă epidemiologică este în desfășurare. Șoferul nu a mai fost la serviciu din data de 16 aprilie. Prefectul arată că se vor lua măsuri de izolare a tuturor contacților direcți ai pacientului, iar cei care prezintă simptome urmează să fie testați.


"Se face anchetă epidemiologică. Înțeleg că persoana e angajată ca șofer la Poștă, din data de 16.04 nu a mai fost la serviciu, fiind în concediu. Se vor identifica și izola contactii direcți și vor fi testati cei simptomatici", a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, o poștăriță care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni a fost infectată cu noul coronavirus. Prefectul a anunțat că și în acest caz a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacților direcți ai factorului poștal.


CITEȘTE ȘI

Noul bilanț CORONAVIRUS: 11.339 cazuri de infectare, peste 3.000 de vindecări și 631 de morți

 

abonare newsletter