Sănătate

Poștăriță din Cluj, infectată cu coronavirus. A livrat pensii și alocații la sute de gospodării!

O poștăriță care deservește mai multe localități din județul Cluj a fost infectată cu noul coronavirus.

Poștăriță din Cluj, infectată cu coronavirus. A livrat pensii și alocații la sute de gospodării!, sursă foto: Poșta Română Poștăriță din Cluj, infectată cu coronavirus. A livrat pensii și alocații la sute de gospodării!, sursă foto: Poșta Română

UPDATE: Anchetă epidemiologică la Tritenii de Jos

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că va merge la Tritenii de Jos, acolo unde factorul poștal a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Prefectul a precizat că membrii familiei femeii sunt izolați la domiciliu și aimptomatici.

„Ancheta epidemiologică este în curs. Ajung și eu acolo mai târziu (luni – n.r.). Factorul poștal a purtat mască și mănuși în permanență, conform obligațiilor impuse de Poșta Română”, a declarat Mircea Abrudean.


ȘTIREA INIȚIALĂ: Factorul poștal care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni, infectată cu coronavirus.

A fost identificat primul caz confirmat de COVID-19 la nivelul comunei clujene Tritenii de Jos. Potrivit primarului Valer Sașa, este vorba despre factorul poștal care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni.

CITEȘTE ȘI:


Veste bună pentru pensionari: vin pensiile! Cum va decurge interacțiunea cu poștașul?

 

Femeia este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Încă de miercuri, 15 aprilie 2020, aceasta se afla în izolare la domiciliu. Potrivit edilului, la nivelul celor patru sate au fost identificate 250 de gospodării unde factorul poștal a livrat pensiile sau alocațiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni.


Contacții, incluși în baza de date DSP Cluj

Cetățenii care au interacționat cu factorul poștal au fost incluși în baza de date a Direcției de Sănătate Publică (DSP) și vor fi apelați telefonic de reprezentanții DSP Cluj, pentru a fi îndemnați să rămână la domiciliu sau pentru alte formalități.

„Îi rugăm pe toți cetățenii comunei noastre care au interacționat cu factorul poștal identificat cu COVID-19 să rămână în izolare, la domiciliu, pentru următoarele 2 săptămâni. Dacă știți că ați interacționat cu doamna factor poștal, nu încercați să păcăliți autoritățile și nu încercați să ascundeți acest lucru! Nu veți face decât să vă compromiteți situația și să puneți în pericol întreaga comunitate!”, este apelul primarului din Tritenii de Jos.


Sfaturi de prevenire a răspândirii coronavirusului

– Dacă manifestați simptome ale unei infecții respiratorii acute (febră, dureri în gât, dureri musculare, tuse) să sunați, de urgență, la medicul de familie sau la 112!
– Păstrați distanțarea socială și nu stați la distanțe mai mici de 1,5 metri față de vecini sau alți cetățeni!
– Pentru orice întrebări legate de infecția cu COVID-19, apelați următoarele numere de telefon: 0800.800.358 – telverde COVID-19 sau 0364.430.030 – telefon pus la dispoziția cetățenilor de către Prefectura Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Primarul unei comune din Cluj, BĂTUT DE ELEVI în curtea școlii

 

Wrestling la Tritenii de Jos! Mai mulți tineri, reținuți de polițiști după ce și-au dat în cap

 

abonare newsletter