Actualitate

Românii plecați la cules de sparanghel, EXPUȘI la infectarea cu COVID-19. CUM ARATĂ o fermă unde aceștia muncesc

Presa germană a scos la iveală condițiile din ferma unde zeci de români muncesc, fiind expuși infectării cu coronavirus.

Românii plecați la cules de sparanghel, expuși la infectarea cu COVID-19. Cum arată o fermă unde aceștia muncesc Românii plecați la cules de sparanghel, expuși la infectarea cu COVID-19. Cum arată o fermă unde aceștia muncesc

Imagini din fermele de sparanghel au ajuns în presa germană, după ce mai mulți muncitori români au reclamat condițiile de cazare și de muncă. Autoritățile germane i-au dat termen patronului să remedieze problemele până luni și au amenințat că, în caz contrar, muncitorii vor fi trimiși spre alte ferme, scrie Banatul Azi.

Într-un reportaj difuzat de televiziunea NDR se arată faptul că Departamentul de Sănătate din districtul Nienburg a constatat încălcări grave ale regulilor impuse pentru prevenirea infectării cu coronavirus, în timpul unei inspecții la o fermă de sparanghel din Hoyerhagen, unde lucrează zeci de români.


Românii, înghesuiți în contaniere, fără măsuri minime de igienă

Conform sursei citate, containerele în care românii sunt cazați sunt supraaglomerate, motiv pentru care fermierul a fost somat să organizeze noi spații de cazare pentru aproximativ 50 de lucrători la recoltare, până luni.

Mai mult, raportul autorităților publice arată că reglementările de carantină nu au fost respectate și că nu au fost implementate măsuri de igienă. Din acest motiv, autoritățile a impus și controlul regulat de către polițiști a autobuzelor care transportă munciotii între locuință și fermă. 


Fermierul a declarat pentru NDR 1 Niedersachsen că autoritățile ar fi trebuit să-l informeze mai bine cu privire la măsurile pe care trebuia să le i pentru cazarea muncitorilor. Cu toate acestea, el a dat asigurări că va implementa cerințele și va asigura o cazare adecvată.

VEZI AICI imaginile surprinse de reporteri în fermele de sparanghel!


CITEȘTE ȘI 

Românii plecați la sparanghel în Germania, tratați ca SCLAVII! Acuză că patronii le-au confiscat buletinele și nu primesc salariile promise

 

 

Cum au fost întâmpinați în Germania muncitorii români plecați din Cluj

 

abonare newsletter