Actualitate

Românii plecați la sparanghel în Germania, tratați ca SCLAVII! Acuză că patronii le-au confiscat buletinele și nu primesc salariile promise

Niște români plecați la cules de sparanghel în Germania s-au revoltat și cer ajutor. Ei spun că actele de identitate le-au fost reținute de patron, că nu au semnat contracte de muncă iar salariul primit este mai mic decât cel promis.

Românii plecați la sparaghel în Germania, tratați ca SCLAVII! Acuză că patronii le-au confiscat buletinele și nu primesc salariile promise Românii plecați la sparaghel în Germania, tratați ca SCLAVII! Acuză că patronii le-au confiscat buletinele și nu primesc salariile promise

Românii de la o fermă de sparaghel se plâng că nu primesc salariile promise de angajator, iar condițiile în care sunt cazați lasă de dorit: băile sunt comune pentru femei și bărbați, dorm câte 4 persoane în cameră și nu au căldură.

O femeie din județul Alba, plecată la muncă în Germania, a filmat o discuție aprinsă între angajați și un reprezentant al fermei germane.


Românii susțin că sunt trimiși la muncă, în ciuda faptului că nu au semnat niciun contract, iar dacă refuză, nu vor mai primi mâncare. De asemenea, buletinele le-au fost reținute de angajator, care le va returna în schimbul sumei de 300 de euro, care reprezintă costul transportului acestora și al cazării.


CITEȘTE ȘI


Cât câştigă un român la sparanghel în ţară şi cât primeşte în Germania

 

Condiții INUMANE pentru muncitorii români plecați „la sparanghel“ în Germania: incertitudine, BANI PUȚINI și IZOLARE. Dacă se îmbolnăvesc POT FI TRIMIȘI ACASĂ!

 


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus. De ce nu s-au respectat regulile de DISTANȚARE SOCIALĂ?

 

abonare newsletter