Actualitate

Cât câştigă un român la sparanghel în ţară şi cât primeşte în Germania

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, a inaugurat în 2019 alături de Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania prima producţie de sparanghel românească.

Cât câştigă un român la sparanghel în ţară şi cât primeşte în Germania Cât câştigă un român la sparanghel în ţară şi cât primeşte în Germania

Proiectul a inclus o investiţie de patru milioane de euro a lui Josef Jakobs în comuna Băneasa, Giurgiu, iar suprafaţa cultivată trece de 150 de hectare.

La început, lucrurile arătau excelent pe hârtie, dar în scurt timp situaţia avea să se schimbe după ce salariile au devenit tot mai modeste şi mai greu plătite.


Salariile din Germania de 4-5 ori mai mari

Românii care strâng sparanghel în ţară primesc 12 lei pe oră, iar salariu se calculează în funcţie de numărul de ore lucrate.

"Depinde câte ore facem. Dacă lucrăm 20 de zile, vă dați seama, 20 și ceva de milioane", a spus o româncă care lucrează la plantaţia din Băneasa.


Românii sunt atraşi în muncile agricole de nemţi cu bani mulţi dacă ne raportăm la cursul valutar euro  - leu în acest moment.

"În Germania, un agricultor român câștigă în funcție de cât lucrează. Se ajunge și la 3.000 - 3.500 de euro pe lună. Asta un om care muncește bine. Un om care muncește mai slăbuț ia peste 2.000 de euro", a spus un alt muncitor.


CITEȘTE ȘI:

Cum au ajuns muncitorii sezonieri să se înghesuie pe Aeroportul Cluj. Arafat: „Nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 într-o singură zi”

 


Condiții INUMANE pentru muncitorii români plecați „la sparanghel” în Germania: incertitudine, BANI PUȚINI și IZOLARE. Dacă se îmbolnăvesc POT FI TRIMIȘI ACASĂ!

 

Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus. De ce nu s-au respectat regulile de DISTANȚARE SOCIALĂ?

Ultimele Stiri
abonare newsletter