Actualitate

Medicul militar infectat cu COVID-19 la Spitalul Suceava este internat la Cluj. Care este starea lui

Medicul militar clujean, depistat pozitiv cu coronavirus după ce a fost detașat la Spitalul Suceava, este tratat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj.

Cadrul medical care a fost confirmat cu COVID-19 este medic anestezist la Spitalul Militar de Urgență Dr.Constantin Pampilian din Cluj și a fost detașat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, alături de alți 19 medici și asistenți medicali militari, pentru a redeschide unitatea medicală preluată de Armată după ce a devenit un focar de infecție cu noul coronavirus.

Medicul a fost diagnosticat cu o formă medie a infecției COVID-19 și cu pneumonie, fără a prezenta criterii de severitate. Medicul este tratat în prezent la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj.


„Pacientul este fără acuze clinice și afebril. A fost diagnosticat cu infecție COVID-19, formă medie, și pneumonie fără criterii de severitate”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, pentru Monitorul de Cluj.

Medicul a fost confirmat pozitiv cu coronavirus sâmbătă

Amintim că managerul militar al Spitalului de Urgență Suceava, col. dr. Daniel Derioiu, a declarat, sâmbătă, că încă nu se cunoaște sursa exactă a contaminării, însă cadrul medical respectiv se afla „în cel mai mare focar COVID din țară”.


„Este un risc asumat, într-un spital COVID se efectuează multe manevre medicale riscante, multe manevre generatoare de aerosoli. Se lucrează în condiții foarte grele, deficitul de personal duce la oboseală și astfel de incidente se întâmplă peste tot în lume. La un moment dat devin inevitabile”, a afirmat managerul Spitalului Suceava, colonelul medic Derioiu, citat de presa locală.

10 medici militari și 10 asistenți medicali de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au fost detașați, în data de 4 aprilie 2020, la Spitalul Suceava.


CITEȘTE ȘI:

Cadru medical clujean, detașat la Spitalul Suceava, confirmat cu COVID-19. Va fi tratat la Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter