Actualitate

Cum au ajuns muncitorii sezonieri să se înghesuie pe Aeroportul Cluj. Arafat: "Nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 într-o singură zi"

Raed Arafat a explicat sâmbătă de ce autoritățile nu au fost pregătite pentru sosirea pe Aeroportul din Cluj a 2.000 de muncitori.

Cum au ajuns muncitorii sezonieri să se înghesuie pe Aeroportul Cluj. Arafat: "Nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 într-o singură zi" Cum au ajuns muncitorii sezonieri să se înghesuie pe Aeroportul Cluj. Arafat: "Nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 într-o singură zi"

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că plecarea românilor la muncă în Germania a fost făcută în urma unor solicitări diplomatice și că "nimeni nu a crezut că vor fi chemați 2.000 de români într-o singură zi".

CITEȘTE ȘI:


Încolonați, ca SCLAVII, fără nicio măsură de protecție! Așa au ajuns românii de la Cluj în Germania.

 

„Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aștepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2000 de lucrători într-o singură zi”, a declarat Arafat, citat de Hotnews.


Secretarul de stat a precizat că oamenii nu fost testați la plecare pentru COVID-19 în România dar că la întoarcerea în țară, muncitorii vor intra în carantină.

„Eu cred ca va dura treaba asta și dacă vor veni în România vor fi bagați în carantină. Din ce știm, cel puțin, nu vor reveni în 2-3 zile. La întoarcere vor fi aplicate regulile de carantină, dar din ce știm nu vor reveni în 2-3 zile. S-a permis deocamdată plecarea, nu și întoarcerea”, a mai spus Raed Arafat.


Aproximativ 2.000 de muncitori sezonieri au fost aduși de autocare, joi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. În urma incidentului, autoritățile au luat măsuri de distanțare a pasagerilor, formând în parcarea aerogării șiruri de pasageri așezați la distanță unul de altul.

În cursul zilei de vineri, șase avioane charter au decolat de pe Aeroportul Cluj, având ca destinație mai multe orașe din Germania, iar alte șapte zboruri au avut loc sâmbătă.


Citește și 

Încă 7 zboruri charter de pe Aeroportul Cluj. Trei dintre avioanele cu muncitori au decolat deja

 

Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter