Actualitate

FOTO - 6 zboruri charter spre Germania pleacă astăzi de la Cluj. PASAGERII AȘTEAPTĂ ÎN ORDINE , la distanță unii de alții, în parcarea Aeroportului.

Șase zboruri vor transporta astăzi muncitori sezonieri din Cluj-Napoca în Germania. În urma incidentului de ieri, autoritățile au luat măsuri de distanțare a pasagerilor, în parcarea Aeroportului Cluj.

La această oră, câteva zeci de pasageri așteaptă ordonat în parcarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, așezați în șiruri, cu păstrarea distanței minime între ei, să plece spre Germania.

„Am făcut toate demersurile necesare pentru ca aceste zboruri să plece astăzi. Am primit acordul de zbor”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, după ce, ieri, prin Ordonanța Militară nr. 8, toate avizele pentru zboruri au fost transferate în competența Ministerului Transporturilor.


Ieri, aproape 2.000 de persoane s-au îngrămădit în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca la muncă în Germania. Ei au fost primii muncitori români care au obținut contracte de muncă în străinătate după debutul epidemiei de coronavirus, care a determinat restricții de circulație. Muncitorii vor pleca în Germania, la muncă sezonieră în agricultură, și fac parte dintr-un „lot” de aproximativ 80.000 de persoane solicitate de angajatorii nemți, potrivit informațiilor furnizate la începutul acestei luni de ministrul de Interne Marcel Velea. Oficialul a anunțat această măsură în conferința prin care a detaliat măsurile prevăzute în Ordonanța Militară nr. 7, prin care s-a decis și exceptarea de la interdicția de zbor spre Germania și Italia a curselor aviatice de tip charter.

CITEȘTE ȘI:


Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus.

 

Încă șase zboruri cu muncitori sezonieri, de pe Aeroportul Cluj. Boc: "Acţiunea de azi este organizată ca la carte"

 


David Ciceo: "Aeroportul a acționat corect. Firmele de recrutare ar trebui să răspundă în fața legii"

 

 

abonare newsletter