Actualitate

DOSAR PENAL pentru trei suceveni, după ce au plecat din zona de carantină și au venit pe Aeroportul Cluj

Trei persoane din Suceava s-au ales cu dosare penale după ce au părăsit zona de carantină şi au venit la Aeroportul Cluj pentru a se îmbarca într-un avion spre Germania.

DOSAR PENAL pentru trei suceveni, după ce au părăsit zona de carantină și au venit pe Aeroportul Cluj DOSAR PENAL pentru trei suceveni, după ce au părăsit zona de carantină și au venit pe Aeroportul Cluj

Trei persoane din Suceava sunt cercetate de procurori, după ce au părăsit zona de carantină instituită asupra municipiului şi localităţilor limitrofe şi au mers la Aeroportul din Cluj-Napoca pentru a se îmbarca într-o cursă charter spre Germania pentru a lucra în agricultură.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în data de 11 aprilie, a fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărcinirea combaterii bolilor pe numele a trei persoane, scrie News.ro.


Acestea au părăsit fără acordul autorităţilor, zona de carantină instituită asupra municipiului Suceava şi a comunelor limitrofe şi s-au deplasat la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca pentru a se îmbarca în una dintre cursele charter cu destinaţia Germania pentru a presta muncă sezonieră în agricultură. Cei trei au fost depistaţi de poliţişti în parcarea aeroportului.

Cele trei persoane au fost preluate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi transportate în zone de carantinare din judeţul Suceava.


Mai multe persoane din zone de carantină ar fi încercat să plece în Germania

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat că autorităţile au deschis anchete pentru a afla cum persoane din zone aflate în carantină au ajuns în Sibiu sau Cluj-Napoca, pentru a pleca cu avionul la muncă în străinătate.

Vela a precizat că autorităţile au în atenţie documente eliberate de un primar dintr-o localitate aflată în carantină, care a eliberat aşa-numite certificate conform cărora cetăţenii ieşiţi din localitate nu au probleme de sănătate, referindu-se la primarul localităţii Pătrăuţi.


Citește și 

Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus.

 


Zeci de suceveni dintr-o comună ÎN CARANTINĂ ar fi ajuns la Cluj. Cum a fost posibil?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter