Actualitate

Zeci de suceveni dintr-o comună ÎN CARANTINĂ ar fi ajuns la Cluj. Cum a fost posibil?

Între cei 2.000 de români care s-au înghesuit ieri în Aeroportul Cluj ca să plece la muncă în Germania s-au aflat cel puțin 30 de persoane dintr-o comună carantinată din Suceava.

Zeci de suceveni dintr-o comună ÎN CARANTINĂ ar fi ajuns la Cluj. Cum a fost posibil? Zeci de suceveni dintr-o comună ÎN CARANTINĂ ar fi ajuns la Cluj. Cum a fost posibil?

Printre pasagerii care au ajuns joi în parcarea Aeroportului Cluj s-a aflat şi un grup format din cel puţin 30 de persoane din comuna carantinată Pătrăuţi. Surse neoficiale, citate de ziarul Adevărul arată că printre cei plecaţi s-a aflat şi un grup de cetăţeni din comuna Pătrăuţi a judeţului Suceava, comună aflată în carantină.

Muncitorii au primit adeverinţe eliberate de Primăria Pătrăuţi prin care demonstrau că nu se regăsesc în bazele de date ale Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ca fiind izolaţi la domiciliu sau în carantină instituţionalizată, potrivit sursei citate.


Primarul localităţii recunoaşte că a eliberat documentele pentru ca oamenii să plece la muncă în Uniunea Europeană.

„Am eliberat adeverinţe pentru cei care n-au fost în carantină sau în carantină instituţionalizată. Oamenii au venit şi au solicitat. Eu nu stabilesc reguli. Eu le-am eliberat adeverinţa”, a declarat primarul comunei Pătrăuţi, Adrian Isepciuc, citat de Adevărul.


Întrebat câţi oameni au plecat la Cluj, primarul a spus că n-a eliberat mai mult de 30 de adverinţe.

"Acum dacă au plecat şi fără adeverinţe n-am de unde să ştiu. Când au venit la primărie ca să solicite adeverinţele nu mi-au spus că plecă la Cluj, ci că se duc în străinătate cu contract de muncă. Noi le-am eliberat şi am scris acolo că adeverinţa serveşte pentru muncă sezonieră în UE. Nici ei nu ştiau unde pleacă. Unii spuneau Olanda, alţii Germania", a declarat alesul local.


Prefect Cluj: "Nu am fost informați"

Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, a declarat că persoanele aflate în carantină nu pot să părăsească locația și că nu a fost informat de prezența sătenilor din Pătrăuți pe Aeroportul Cluj.

"Nu există persoane în carantină care să poată să părăsească locația respectivă. Nu (am fost informat nici eu, nici DSP- n.red.)", a transmis prefectul.


Ieri, aproape 2.000 de persoane s-au îngrămădit în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca la muncă în Germania. Ei au fost primii muncitori români care au obținut contracte de muncă în străinătate după debutul epidemiei de coronavirus, care a determinat restricții de circulație. 

Citește și


Încă șase zboruri cu muncitori sezonieri, de pe Aeroportul Cluj. Boc: "Acţiunea de azi este organizată ca la carte"

 

Sute de oameni, ÎNGHESUIȚI UNUL ÎN ALTUL la Aeroportul Cluj, în plină epidemie de coronavirus.

 

FOTO - 6 zboruri charter spre Germania pleacă astăzi de la Cluj. PASAGERII AȘTEAPTĂ ÎN ORDINE , la distanță unii de alții, în parcarea Aeroportului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter