Actualitate

O lucrare ilegală pe râu l-a costat scump pe un localnic din Florești

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa au constatat, ca urmare a unei sesizări, că un cetățean din localitatea Florești, județul Cluj a realizat lucrări ilegale în albia minoră a Văii Boșorului.

O lucrare ilegală pe râu l-a costat scump pe un localnic din Florești O lucrare ilegală pe râu l-a costat scump pe un localnic din Florești

La data controlului, lucrările erau în derulare. Acestea constau în turnarea a două plăci de beton, poziționate la cota talvegului, pe ambele maluri ale cursului de apă, fără a deține act de reglementare în domeniul apelor.

Inspectorii ABA Someș-Tisa au dispus sistarea imediată a lucrărilor și l-au sancționat pe cetățean cu amendă contravențională, în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.


Lucrări pe ape doar pe bază de documente

Orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către ABA Someș-Tisa, atenționează reprezentanții companiei.

Lansăm un apel cetățenilor să ia atitudine și să sesizeze orice situații, care reprezintă factori de risc pentru calitatea apelor. Doar printr-o strânsă colaborare, putem identifica situațiile în care se produc încălcări ale legislației în vigoare.


Starea de urgență nu este motiv de încălcare a legii

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa a luat o serie de măsuri, în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus, pe perioada stării de urgență, decretată la nivel național, printre care se numără „suspendarea activității de relații cu publicul, la sediul instituției.

„Atenționăm, însă, cetățenii, că această situație dificilă nu poate constitui motiv de încălcare a legislației în domeniul apelor. De altfel, am anunțat că activitatea de relații cu publicul se realizează în continuare, prin telefon, corespondență electronică și prin poștă”, transmite compania de apă.


CITEȘTE ȘI:

Gunoaie pe malul Someşului! ABA Someş-Tisa s-a autosesizat și Primăria Florești trebuie să ecologizeze zona!

CITEȘTE ȘI:


Primăriile clujene, somate să păstreze curățenia apelor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter