Sport

Top 10 al celor mai sonore nume trecute pe la CFR Cluj

CFR Cluj, actuala şi fosta campioana a României, a impresionat între 2008 şi 2014 prin numele sonore care au fost aduse în Gruia de şefii clubului.

top-10-al-celor-mai-sonore-nume-trecute-pe-la-cfr-cluj top-10-al-celor-mai-sonore-nume-trecute-pe-la-cfr-cluj

Fotbalişti portughezi, italieni, africani sau sud-americani au făcut istorie pentru echipa din Gruia, iar echipa a fost la un pas de calificarea în optimile de finală ale Champions League.

Iuliu Mureşan şi Arpad Paszkany au reuşit să pună la punct un serviciu de scouting excelent prin care au transferat jucători care au ajuns la echipe importante din Europa. Totuşi, clubul din Gruia a transferat şi câţiva jucători care au impresionat doar cu numele.


1. Julio Baptista

Cel mai sonor nume care a îmbrăcat tricoul lui CFR Cluj este brazilianul Julio Baptista. Sud-americanul a evoluat în carieră pe la echipe precum Real Madrid sau Sevilla, iar în 2019 ajungea la CFR Cluj. Forma fizică a lui Baptista a fost însă una mult sub aşteptărilor şefilor din Gruia, iar jucătorul a plecat după câteva luni în care a bifat doar două meciuri.


2. Alvaro Pereira

Fotbalistul din Uruguay a ajuns în 2008 la CFR Cluj, fiind transferat în schimbul a 2,5 milioane de euro de la formaţia Argentinos Juniors. Pereira a jucat doar un sezon în Gruia, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei. Sud-americanul avea să fie vândut în 2009 la FC Porto pe 4,5 milioane de euro şi un procentaj de 20% dintr-un viitor. Portughezii au avut o ofertă de 25 de milioane de euro pentru Pereira în 2011 de la Chelsea, dar în cele din urmă a fost vândut un an mai târziu către Inter Milano pentru 10 milioane de euro. Pereira are 83 de selecţii în naţionala Uruguay-ului, fiind prezent la două Campionate Mondiale şi câştigător al Copa America în 2011.


3. Felice Piccolo

Fundaşul italian a bifat prezenţe în tricoul celor de la Juventus Torino şi Lazio Roma înainte să ajungă la CFR Cluj. Piccolo a fost iniţial doar împrumutat de la Empoli, dar ulterior ardelenii au plătit 600.000 de euro pentru unul dintre fundaşii de top care au trecut prin România.


4. Roberto de Zerbi

Mijlocaşul ofensiv italian a fost adus sub formă de împrumut în 2010 de la Napoli. De Zerbi a jucat la CFR Cluj în 22 de meciuri în Liga 1 şi a marcat de 8 ori la care a mai adăugat 5 pase de decisive. Italianul a plecat de la CFR Cluj 2012, iar acum este antrenor în Serie A la Sassuolo.


5. Lacina Traore

Atacantul din Coasta de Fildeş a fost marea descoperire a şefilor de la CFR Cluj. Vârful a fost adus în 2008 din Coasta de Fildeş pentru 50.000 de euro, iar după trei ani în care a impresionat în Gruia avea să fie vândut la Kuban Krasnodar pentru 6 milioane de euro. Africanul a trecut ulterior pe la echipe de top precum Monaco, Everton şi TSKA Moscova, iar din 2019 a revenit la CFR Cluj. El a câştigat în 2015 Cupa Africii pe Naţiuni, fiind coleg cu nume mari precum Salomon Kalou, Yaya Toure, Serge Aurier,  Kolo Toure sau Gervinho.

6. Modou Sougou

Senegalezul adus în 2011 de la Academica de Coimbra a fost o altă lovitură importantă dată de CFR Cluj. Ardelenii au plătit 300.000 de euro şi l-au vândut după doi ani cu 3 milioane de euro la celebrul club francez Olympique Marseille. Sougou a jucat 13 meciuri pentru trupa din Ligue 1, dar nu s-a adaptat şi a plecat la Evian. El a rămas în memoria fanilor CFR-işti cu golurile înscrise la Basel. Sogou şi-a încheiat aventura în Gruia cu 55 de meciuri, 15 goluri şi 22 de pase decisive.

7. Sixto Peralta

Argentinianul a fost cumpărat de CFR Cluj cu 800.000 de euro de la River Plate în 2008 şi a reuşit să câştige trei tituluri în Gruia. El a jucat  110 meciuri pentru clujeni, fiind legitimat în trecut şi la echipe precum Torino, Ipswich Town sau Racing Club.

8. Jesus Fernandez Collado

Portarul spaniol a fost adus în 2018 la CFR Cluj după ce a jucat ani la rând în campionatul iberic. Fernandez are două meciuri inclusiv în tricoul lui Real Madrid, iar acum este împrumutat de CFR la Panetolikos în Grecia.

9.  Juan Emmanuel Culio

Argentinianul a ajuns prima dată la CFR Cluj în 2007, fiind transferat din Argentina. Culio a bifat peste 100 de meciuri în primul descălecat la trupa clujeană după care a plecat la Galatasaray. Sud-americanul şi-a mai trecut în palmares echipe precum Las Palmas, Deportivo la Coruna sau Zaragoza înainte să revină la CFR Cluj în 2017.

10. Ibrahima Balde

Jucătorul ivorian care a trecut pe la Atletico Madrid şi Kuban Krasnodar avea să joace în sezonul 2017-2018 la CFR Cluj. Balde a marcat 4 goluri în 13 meciuri, iar acum joacă pentru Oviedo.

În istoria recentă a celor de la CFR Cluj vom regăsi nume cu un impact sentimental major pentru fanii echipei, dar şi nume mari care au jucat la un moment dat Gruia. Pe lângă arhicunoscuţii Alin Minteuan, Dorinel Munteanu, Adrian Anca, Cosmin Tilincă, Ciprian Deac, Bogdan Mara, Tony, Cadu, Mario Camora în istoria clubului şi-au făcut loc şi vedete internaţionale care au contribuit la marile victorii din competiţiile interne şi Europa.

abonare newsletter