Actualitate

Bugetul Clujului, afectat de pandemia de coronavirus. Boc: "Vom avea o cădere liberă a veniturilor"

Primarul Clujului, Emil Boc, spune că veniturile primăriei sunt în cădere liberă și a început prioritizarea investițiilor, din cauza pandemiei de coronavirus.

Criza cauzată de COVID-19 va afecta bugetul Primăriei Cluj-Napoca, iar în cazul în care criza se va prelungi, marile proiecte de infrastructură ar putea să nu mai fie realizate la timp. Edilul Emil Boc estimează o cădere liberă a veniturilor din impozitul pe venit și a început prioritizarea investițiilor.

”În acest moment nu avem o evidență clară a scăderii veniturilor, doar la sfârșitul lui martie vom avea o evaluare, cert este că vom avea o cădere liberă a veniturilor la bugetul local din cotele din impozitul pe venit. Asta se va resimți și la nivelul cheltuielilor pe care și le permite Primăria în continuare. De asta am trecut și la o prioritizare a cheltuielilor asigurând continuitatea serviciilor de bază, a serviciilor medicale și a lucrărilor de infrastructură în derulare, fără a deschide niciun obiectiv nou de investiții", a declarat Emil Boc, citat de Hotnews.ro.


Primarul a declarat că o sumă de până la 1 milion de euro din bugetul orașului va fi alocată pentru achiziționarea de echipamente pentru spitalele clujene.

"La spitale nu am dat deocamdată bani în plus, au folosit banii de la investiții, dar pregătim împreună cu Prefectura și Consiliul Județean o achiziție mult mai mare de echipamente pentru toate spitalele, noi vom da până la 1 milion de euro. O pierdere este cauzată de faptul că s-a prelungit până în iunie plata impozitelor locale și nu ne-au mai intrat niște bani. Majoritatea plăteau înainte până la finalul lunii martie”, a mai spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter