Actualitate

Presa britanică: "Estul Europei riscă să devină un focar de COVID-19. România, printre cele mai vulnerabile ţări"

Jurnaliştii de la The Guardian spun că estul Europei riscă să devină un focar de COVID-19, deaorece nu sunt suficiente teste.

presa-britanica-europei-risca-sa-devina-un-focar-de-covid-19-nu-sunt-teste-suficiente presa-britanica-europei-risca-sa-devina-un-focar-de-covid-19-nu-sunt-teste-suficiente

Ţările din vestul Europei sunt cele mai afectate de coronavirus în această perioadă, în timp ce în est lucrurile stau mult mai bine, dar cifrele oficiale ar putea să ascundă de fapt adevărul.

Jurnaliştii de la The Guardian susţin că zona de est a Europei este mult mai grav afectată, însă lipsa testelor arată cu totul altceva. Britanicii scriu că în lipsa unei testări adecvate, purtătorii virusului nu au cum să fie carantinați, astfel că cei asimptomatici vor da boala mai departe, iar toată zona estică a continentulului ar putea deveni un adevărat focar de coronavirus.


Cifrele dau dreptate jurnaliştilor englezi

Conform statisticilor, ţări precum Cehia, România sau Polonia adună sub 7.000 de cazuri de infectări cu noul COVID-19, adică mai puţin de 10% din totalul celor infectaţi doar în Italia sau Spania, ţări care au trecut de 75.000 de infectaţi şi care se apropie de 100.000.

E bine ştiut că între Est şi Vest există o diferenţă importantă din punct de vedere al dezvoltării economico-financiară, precum şi a sistemelor medicale. Dacă ţările din Est nu vor reuşi să pună la punct un sistem rapid de testare, lucurile ar putea să scape total de sub control şi să asistăm la un adevărat colaps în sistemul sanitar şubred din multe ţări estice.


Jurnaliştii britanici au tras şi câteva concluzii despre ţara noastră şi lupta cu temutul virus: „România e una dintre cele mai vulnerabile țări în fața coronavirusului, pentru că duce lipsă de medici. Mii de doctori au plecat să lucreze în străinătate, pe bani mai mulți”, notează The Guardian.

De altfel, medici din Ungaria, Polonia sau România s-au plâns de faptul că nu au materiale de protecţie în primele zile ale pandemiei de COVID-19. Ungurii au recunoscut că numărul mic de persoane infectate este doar rezultatul unei testări prea mici în rândul populaţiei.


Citeşte şi: Cum se transmite COVID-19. Dr. Streinu Cercel: "Virusul parșiv se ascunde în praf"

Citeşte şi: Record negativ, în România! 363 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, depistate duminică

Ultimele Stiri
abonare newsletter