Actualitate

CJ Cluj caută operator pentru Centrul de Deșeuri. Lucrările, gata până în aprilie?

Consiliul Județean Cluj anunță că va demara procedura de atribuire a delegării gestiunii Centrului de Managaement Integrat al Deșeurilor.

Forul județean a luat o serie de decizii care au ca obiect delegarea gestiunii serviciului de operaționalizare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj, în ședința de consiliu de vineri, 20 martie.

Astfel, au fost adoptate hotărârile care vizează Studiul de oportunitate privind fundamentarea deciziei de delegare a gestiunii serviciului de operare a CMID și  Documentația de atribuire pentru delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a Centrului, în cadrul Proiectului ,,Fazarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Cluj".


De asemenea, Consiliul Județean a aprobat adoptarea unei soluții temporare de delegare a activității de operare și administrare a depozitului de deșeuri din cadrul CMID, până la finalizarea procedurii competitive de atribuire a contractului de delegare prin concesiune de servicii.

În acest context, Consiliul Județean Cluj va demara, în perioada următoare, procedura de atribuire a delegării prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a Centrului de Management al Deșeurilor Cluj, la finele căreia va fi selectat un prestator de servicii care va derula activitățile prestabilite.


CMID a intrat în etapa finală

De la lucrări intrate „în linie dreaptă, finalizarea acestora urmând a avea loc în a doua jumătate a anului 2018”, la „lucrări inaugurate, parţial, în 2019”, anul 2020 a venit cu o nouă promisiune din partea lui Alin Tișe: „Noul Centrul de Deșeuri este în procedură avansată. Mă bucur că după 3 ani de muncă ne apropiem de final. Operarea în esență a primei celule ne-o dorim să fie în luna aprilie”, a declarat Tișe. VEZI AICI MAI MULTE DETALII!

În 4 ani, lucrările la Centrul de Deșeuri s-au scumpit, din pix, cu 20 mil. €

Jurnaliștii Monitorul de Cluj semnalează deja de ani buni că valoarea lucrărilor la Centrul de Deșeuri a depășit 100 de milioane de euro, de patru ori valoarea inițială, deși, în repetate rânduri au fost acuzați că prezintă cifre false.


Nu mai departe de anul trecut, în iulie 2019, Consiliul Județean ne-a trimis un drept la replică în care spunea că „afirmația potrivit căreia «Centrul de deșeuri [..] a ajuns să coste 101 milioane de euro, de patru ori valoarea inițială, și încă înghite bani” este una falsă!”. La nici 6 luni, instituția recunoaște negru pe alb că valoarea totală a investiţiei „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Cluj” este de 419.165.470 lei TVA inclus (101.652.836 euro). VEZI AICI INFORMAȚII SUPLIMENTARE!

Ultimele Stiri
abonare newsletter