Actualitate

Se închid granițele și pe calea ferată. Trenurile internaționale din Cluj, „trase la depou”

În vederea combaterii răspândirii infecției cu COVID-19, dar și ca urmare a deciziei Ungariei de a-și închide granițele pentru cetățenii de altă naționalitate decât cea maghiară, CFR Călători a anunțat că alte trenuri internaționale vor fi suspendate.

Se închid granițele și pe calea ferată. Trenurile internaționale din Cluj-Napoca, „trase la depou”, sursă foto: Raymond Füstös/ monitorulcj.ro Se închid granițele și pe calea ferată. Trenurile internaționale din Cluj-Napoca, „trase la depou”, sursă foto: Raymond Füstös/ monitorulcj.ro

Este vorba despre trenuri internaționale care fac legătura între România și Ungaria/Austria, prin frontiera de stat Episcopia Bihor: 406/407 Budapesta – Brașov și retur; 143/144 Viena – Cluj-Napoca și retur, respectiv 367/366 Budapesta – Brașov și retur. Cel din urmă tren va circula doar în trafic intern, pe relația Cluj-Napoca – Brașov și retur.

De asemenea, coroborat cu adaptarea capacității de transport la traficul de călători rezultat în urma deciziei companiilor/societăților de a promova munca de la domiciliu pentru angajații lor, CFR Călători a luat măsuri de suspendare temporară a unor trenuri în trafic intern pentru perioada 19 martie – 16 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire, fără a afecta însă posibilitatea de mobilitate a pasagerilor.


Printre aceste garnituri se numără și trenul 12539 Coşlariu – Cluj-Napoca (grupa de vagoane de la trenul Dacia). Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile internaționale suspendate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie. În prezent, CFR Călători nu are secții închise la operare. Totodată, a fost redus numai numărul de trenuri pe anumite rute, fără afectarea nevoilor de deplasare.

Interesant este că CFR Călători solicită pasagerilor săi respectarea atât a setului de reguli de igienă și comportament emis de Ministerul Sănătăţii în vederea restrângerii răspândirii infecției cu COVID-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre, cât și respectarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și organele competente. Ușor ironic, dacă punem în balanță această rugăminte cu „condițiile” oferite într-un tren pe ruta Cluj-Napoca – Huedin.


Vă reamintim că CFR Călători a suspendat deja temporar unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele școlare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educației și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Trenurile de navetă din Cluj, pentru elevi, suspendate sunt:

*4109 Bistrița Nord – Dej Călători
*4134 Sighetu Marmației – Cluj-Napoca
*3642 Bratca – Huedin
*3643 Huedin – Piatra Craiului
*4305 Dej Călători – Cluj-Napoca
*4484 Dej Călători – Ilva Mică
*4703 Ilva Mică – Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter