Actualitate

Consiliul Județean Cluj va repara 68 de drumuri în 2020

Consiliul Județean Cluj va moderniza în 2020 nu mai puțin de 68 de drumuri la întregul nivel al județului.

Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 20 februarie 2020, Programul de lucrări de modernizare și reabilitare și Programul de lucrări de întreținere curentă și periodică a unor drumuri județene din județul Cluj pentru anul 2020.

 „Reabilitarea și întreținerea drumurilor județene constituie o prioritate absolută a acestui mandat. Ținând cont de importanța pe care infrastructura rutieră o are în ceea ce privește dezvoltarea întregului județ, am decis ca nu mai puțin de 68 de drumuri sau sectoare de drumuri județene să beneficieze în anul 2020 de aceste lucrări", a spus Alin Tișe.


În ceea ce privește reabilitarea și modernizarea drumurilor, în profunzime, pornind de la fundație și până la asfaltare, Consiliul Județean va executa în anul curent lucrări pe 12 drumuri sau sectoare de drumuri județene, însumând peste 137 de km. În ceea ce privește finanțarea lucrărilor, în valoare de circa 292,5 milioane de lei, aceasta va fi asigurată atât din bugetul propriu al Consiliului Județean cât și din fondurile europene deja atrase cu această destinație.

 Totodată, în baza programului de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene, în acest an Consiliul Județean va desfășura astfel de lucrări pe nu mai puțin de 56 de drumuri și sectoare de drumuri județene. Pentru aceasta, forul administrativ județean a alocat, din bugetul propriu, 55 de milioane de lei.


Reamintim, în acest context, faptul că, începând de la jumătatea anului 2016 și până la finalul anului 2019, Consiliul Județean a derulat lucrări pe 682 de km de drumuri județene, respectiv peste 50% din lungimea totală a acestei categorii de drumuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter