Actualitate

Accident Horea. Șoferul vinovat: whiskey, 100 km/h în oraș, un copil bolnav de crescut acasă

Șoferul vinovat de tragicul accident de pe strada Horea a declarat că a consumat 4-5 pahare de wiskey înainte de fatidicul eveniment.

Accident Horea. Șoferul vinovat: whiskey, 100 km/h în oraș, un copil bolnav de crescut acasă Accident Horea. Șoferul vinovat: whiskey, 100 km/h în oraș, un copil bolnav de crescut acasă

În vârstă de doar 21 de ani, inculpatul Serghei Arapu este cetățean din Republica Moldova și deținea autovehiculul marca BMW, fără asigurare pentru răspundere civilă valabilă. Conform declarației de suspect și explicațiilor pe care le-a oferit verbal, acesta are în Republica Moldova un copil minor de 3 ani cu grave probleme de sănătate.

Pentru a obține banii necesari pentru cheltuielile medicale, s-a ocupat în ultima perioadă cu strângerea de fonduri/ donații pe teritoriul României. Conform declarației de suspect, în data de 9 februarie, la ora 18:00, a consumat 4-5 pahare de whiskey, împreună cu niște cunoștințe, inclusiv pasagerul din mașină de la momentul accidentului, potrivit datelor din dosar dezvăluite de clujust.ro.


Tânărul Arapu se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat (conform testării efectuate la ora 19:20 cu aparatul Drager Alcotest ARZF 0421), respectiv 0,63 g0/00 alcool pur în sânge la prima probă de sânge recoltată la ora 20:22 (conform procesului-verbal de recoltare probe biologice și de consemnare a activităților de examinare fizică, a buletinului de analiză toxicologică alcoolemie emis de IML Cluj-Napoca).

Potrivit declarațiilor oferite de martorii ocular, dar și a măsurătorilor din dosar, urmele de frânare s-au întins pe o lungime de 63,40 de metri, ceea ce înseamnă o viteză de deplasare de aproape 100 km/h. Beat, în oraș, cu alte mașini și linii de tramvai în jur! În aceste condiții, nu e de mirare că judecătorul susține că timpul petrecut după gratii „poate acum să îl ajute pe inculpat să reflecteze” asupra faptelor comise.


„Judecătorul consideră că în acest moment este necesară privarea de libertate a inculpatului într-un loc de detenţie, timpul petrecut în mediul de penitenciar putând poate acum să îl ajute pe inculpat să reflecteze asupra tuturor consecinţelor ce pot decurge din comiterea de fapte penale şi că, deocamdată, se impune luarea măsurii preventive faţă de inculpat, cu precizarea că între a da o şansă, cerută de inculpat, şi a asigura buna desfășurare a procesului penal, respectiv a preîntâmpina dispariția inculpatului, judecătorul optează pentru luarea măsurii preventive”, se arată în motivarea judecătorului, citată de clujust.ro.

CITEȘTE ȘI: Accident grav pe strada Horea. Un tânăr de 22 de ani a murit NEVINOVAT


CITEȘTE ȘI: Fratele tânărului mort în accidentul de pe Horea are nevoie de sprijin. Mesajul mamei!

CITEȘTE ȘI: Accidentul de pe Horea. Primăria montează praguri de sol pentru a stopa vitezomanii

Ultimele Stiri
abonare newsletter