Actualitate

Primăria promite „modernizări masive”. A sosit rândul clujenilor din cartierul Între Lacuri!

Începând cu această primăvară, clujenii din zona Între Lacuri se vor bucura de o nouă față a cartierului lor, promite municipalitatea.

Primăria promite modernizări masive la periferie. A sosit rândul clujenilor din cartierul Între Lacuri!, sursă foto: Raymond Füstös/ monitorulcj.ro Primăria promite modernizări masive la periferie. A sosit rândul clujenilor din cartierul Între Lacuri!, sursă foto: Raymond Füstös/ monitorulcj.ro

Conform viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, începând cu luna martie vor începe o serie de „lucrări masive” în cartierul Între Lacuri. De altfel, locatarii din zonă care dispun încă de garaje au început să le golească, unii mai sârguincioși demolându-le din timp.

„Să știți că facem lucrări în cartiere în fiecare primăvară. Acum vom începe lucrări masive în cartierul Între Lacuri, este un cartier în care nu prea s-a intervenit în ultimii ani. Vom demola și 352 de garaje care sunt pe domeniul public. Sunt emise deja ordinele de demolare, cetățenii au obligația ca până în data de 6 martie să-și demoleze garajele”, a punctat Tarcea, la Radio România Cluj.


În condițiile în care clujenii nu-și demolează benevol garajele învechite, vine Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca și va face una cu pământul construcțiile, avertizează viceprimarul.

„În zona Între Lacuri intervenim și pe alei și trotuare, au fost alei din beton, crăpate. Sunt zone chiar în care este o alee din pământ. Suntem în faza obținerii autorizației de construire, până în data de 1 martie vom avea autorizația și vom putea vota în Consiliul Local indicatorii tehnico-ecomomici. Dorim să intervenim în luna martie sau de îndată ce ne lasă vremea”, a mai punctat Dan Tarcea.


Referitor la trotuare învechite, un clujean a semnalat că, pe strada Prof. Tudor Ciortea din cartierul Grigorescu, există „cel mai vechi trotuar din Cluj-Napoca”, construit probabil în anii `80, atunci când au fost ridicate și blocurile.

„Urmează și Grigorescu, o să facem un plan mai amplu de acțiune. O să verificăm în ce stadiu este trotuarul, pentru că intervenim acolo unde trotuarele sunt degradate. Poate să fie din anii `80, dacă el arată și este într-o stare bună, nu intervenim. Dar dacă este degradat, atunci intervenim în această primăvară”, a promis Dan Tarcea.


CITEȘTE ȘI: Schimbări majore în cartierul Între Lacuri

CITEȘTE ȘI: Parc de 1,6 mil. € în cartierul Între Lacuri. Investiţia, finalizată în 2020

Ultimele Stiri
abonare newsletter