Actualitate

Primăria Cluj-Napoca plătește 20.000 de euro unei firme cu legături penale

Primăria Cluj-Napoca a atribuit la începutul acestei luni un contract de aproape 100.000 de lei firmei ieşene Axxa Regional Management SRL, care va trebui să asigure administraţiei conduse de Emil Boc consultanţă pentru amenajarea parcului în cartierul Între Lacuri.

Firma Axxa Regional Management este fondată de o fostă directoare din administraţia ieşeană care a fost trimisă în judecată pentru corupţie împreună cu Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al PNL Iaşi.

Potrivit documentelor, Primăria a atribuit contractul privind Servicii de consultanță în management de proiect pentru „Amenajare zonă de recreere pentru clujeni în cartierul Între Lacuri din municipiul Cluj-Napoca” în data de 6 ianuarie firmei Axxa Regional Management SRL contra sumei de 20.000 de euro (94.000 lei).


În 2018, compania de consultanță, fondată de fosta directoare a Direcției de Dezvoltare din Consiliul Judeţean Iași, trimisă în judecată pentru corupție și fals intelectual, alături de fostul președinte al PNL Iași, Cristian Adomniţei, a încheiat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca un contract  de peste o jumătate de milion de lei. În schimbul acestor bani, firma a oferit consultanță în vederea atragerii finanțărilor europene pentru derularea proiectelor de investiții. Printre aceste proiecte s-au numărat și achiziția de tramvaie, troleibuze și autobuze ecologice din fonduri europene.

SC Axxa Regional Management SRL Iași a fost înființată, în 27 octombrie 2010, de către o anume Cristina Teodora Jinga, în calitate de unic asociat și administrator. La acel moment, compania își înscrisese, la Oficiul Național al Registrului Comerțului, ca obiect de activitate, consultanța în management, relații publice și comunicare.


Numele patroanei firmei de consultanţă Axxa Regional Management SRL Iași a intrat în atenția opiniei publice în prima jumătate a anului 2015, când Direcția Națională Anticorupție a emis pe numele Cristinei Teodora Jinga o ordonanţă de reținere pe timp de 24 de ore, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și instigare la fals intelectual. În același dosar a fost reținut inclusiv preşedintele Consiliului Județean Iași de la vremea respectivă, Cristian Adomniței.

În data de 3 iulie 2015, DNA a decis trimiterea în judecată a dosarului, la Tribunalul Iași, cu Cristina Teodora Jinga în stare de arest. Alături de ea, Cristian Adomniței a fost trimis în judecată sub control judiciar, pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual.


Parc de 1,6 mil. € în cartierul Între Lacuri. Investiţia, finalizată în acest an

Firma care a ridicat baza sportivă din Gheorgheni şi care se ocupă de închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât va construi un parc de 1,6 milioane de euro în cartierul Între Lacuri. Lucrările vor fi realizate de către Nord Conforest, firmă care a construit și Baza sportivă Gheorgheni şi care, până nu demult, s-a ocupat de închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât, proiect al Consiliului Judeţean.

Noul parc va avea aproape 10 hectare.


„Am stabilit şi câştigătorul licitaţiei de proiectare şi execuţie pentru noul parc Între Lacuri. Urmează să se semneze contractul, urmează şi aici să se realizeze acest parc Între Lacuri, pe care l-am început demlt. Câştigător este o asociaţie din Cluj şi din afara Clujului. Valoarea contractului este de 7,8 milioane de lei. Termenul de realizare este de 12 luni de când se dă ordinul de începere a lucrărilor, care va fi la începtul lunii aprilie”, spunea primarul Emil Boc în luna martie 2019.

Consiliul Local a aprobat, în aprilie 2018, planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru această investiție.


La acea dată, zeci de clujeni care locuiesc în cartierul Între Lacuri şi-au arătat nemulţumirea faţă de proiectul primăriei de amenajare a unei zone de agrement de teamă că li se vor demola garajele. Alţii au mers şi mai departe şi au transmis municipalităţii că nu au nevoie de spaţiu verde.

De asemenea, în proiectul de buget, printre cele mai importante proiecte ale municipalității în 2020 se află și finalizarea Parcului Între Lacuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter