Actualitate

Schimbări majore în cartierul Între Lacuri

Viceprimarul Clujului, Dan Ștefan Tarcea, a anunțat că parcul „Între Lacuri” va fi gata în acest an și se vor face și alte lucrări în zonă.

„Este vorba de o suprafață de aproximativ un hectar. Acolo lucrările sunt destul de avansate. Încă anul trecut am reușit să facem și plantarea arborilor. Va fi gata anul acesta. O să schimbe ecosistemul din zona Între Lacuri. Tot în acea zonă vom desființa garajele și vom amenaja tot ce înseamnă parte de alee, trotuare și spații verzi”, a declarat viceprimarul.

Consiliul Local a aprobat, în aprilie 2018, planul urbanistic de detaliu (PUD) pentru această investiție.


La acea dată, zeci de clujeni care locuiesc în cartierul Între Lacuri şi-au arătat nemulţumirea faţă de proiectul primăriei de amenajare a unei zone de agrement de teamă că li se vor demola garajele. Alţii au mers şi mai departe şi au transmis municipalităţii că nu au nevoie de spaţiu verde.

“Suntem împotriva demolării garajelor construite legal deoarece în proiectul dumnevoastră există 154 de garaje şi 42 de parcări la sol”, „Suntem împotriva demolării garajelor deoarece se vor face mai puţine parcări la sol. Sau sunt doar pentru a satisface interesele unor dezvoltatori imobiliari?”, „Nu avem nevoie de suprafaţă verde şi de arbori pentru că sunt deja”, „Nu avem nevoie de spaţiu verde, avem destule” sau „Doresc să nu se demoleze garajul, în caz contrar să mi se asigure parcare de către primărie”, erau doar câteva dintre nemulţumirile clujenilor.


“Conform PUG, terenul este încadrat în zonă verde-grădini şi parcuri publice – teritoriu cu o suprafaţă de aproximativ 5 hectare. La nivel de studiu s-a făcut o analiză a întregii zone verzi cu o propunere de restructurare. Amenajrea întregii zone verzi se va realiza etapizat, într-o primă fază urmărindu-se realizarea unui parc pe terenul în suprafaţă de 9450 mp, delimitat de strada Oltului în partea de sud, strada Mureşului şi incinta Fujikura în partea de vest şi strada Nirajului la nord şi parcelele cu fond construit în partea de est. Prevederile PUD propuse amenajări pentru sport, mişcare, joacă, recreere, sistem de alei şi platforme pentru circulaţii pietonale şi biciclete, accesul la zona verde se realizează din reţeaua stradală existentă iar în ceea ce priveşte staţionarea autovehiculelor se menţin locurile de parcare existente din zona intrării în parc, cu acces din strada Nirajului”, se arată în proiectul votat de consilierii locali anul trecut.

Potrivit documentului citat, restul zonei verzi se va amenaja în viitor în baza unui studiu de specialitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter