Actualitate

ISU Cluj, probleme mari la capitolul dotări: "Ne bazăm pe autospeciale din 1980"

Inspectoratul pentru Situații de Urgențe este obligat să lucreze cu autospeciale vechi din anii 80'.

ISU Cluj are probleme mari la capitolul autospeciale cu apă și spumă, iar cea mai veche mașină împlinește în acest an 40 de ani. E limpede că o astfel de mașină încurcă teribil pompierii clujeni la acțiunile din județ. De altfel, pompierii clujeni au la dispoziție doar trei autospeciale.

Ion Moldovan, șeful ISU Cluj, a recunoscut că Detașamentul Cluj-Napoca mai are doar trei autospeciale, deși în anul trecut se acționa și cu 6-7 astfel de mașini.


„Dacă parcul de ambulanţe SMURD al ISU Cluj este nou, stăm foarte prost la autospecialele cu apă şi spumă pentru incendii, unde suntem deficitari. Avem maşini vechi, uzate şi apar probleme, iar dacă sunt intervenţii mai dificile şi mai mari de stingere a incendiilor în judeţ, facem mişcări de forţe ca să ne putem desfăşura activitatea, trimitem şi din alte localităţi. Cea mai veche autospecială cu apă şi spumă aflată în funcţiune datează din anul 1980 şi este în Huedin. Detaşamentul Cluj-Napoca avea anii trecuţi 6-7 astfel de autospeciale, acum are trei. E foarte greu, ne-ar trebui mai multe”, a spus Moldovan.

Șeful ISU Cluj a făcut demersurile necesare pentru a primi șase autospeciale în următoarea perioadă, însă rămâne de văzut dacă achizițiile vor fi aprobate. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a avut în 2019 număr total de 17.307 intervenţii, cu peste 8,5% mai multe decât în 2018.


Etichete: pompieri isu cluj
abonare newsletter