Actualitate

Costumul tradițional, în competiție fotografică

<p />Concursul național de fotografie etnografică, „Fotografia – document etnografic”, va avea loc în luna noiembrie, iar tema acestei ediții va fi “Costumul tradițional”.

În cadrul concursului se admit fotografii cu caracter etnografic, din domeniul culturii tradiţionale materiale sau imateriale (obiecte sau detalii de obiecte de patrimoniu cultural tradiţional, costum popular, portret, obiceiuri tradiţionale, arhitectură tradiţională, industrie casnică, minorităţi etc.). Realizarea tehnică a lucrărilor trebuie să se încadreze în scopul expoziţiei, conservarea şi salvarea prin document foto a elementelor de cultură tradiţională. În acest sens, nu se acceptă intervenţiile în fotografie.

Tema Secţiunii speciale din acest an este Costumul tradiţional.


Vernisajul și decernarea premiilor vor avea loc în data de 2 noiembrie 2011, în foaierul Bibliotecii Judeţene ” Octavian Goga ”, Calea Dorobanţilor, nr.104.

Termenul limită de primire al lucrărilor este joi, 20 octombrie 2011.


Informaţii suplimentare, regulamentul concursului şi talonul de participare se pot obţine la www.traditiiclujene.ro sau la adresa: fde@traditiiclujene.ro.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj în parteneriat cu Asociaţia Art Image, Universitatea de Artă şi Design Cluj şi Biblioteca Județeană “Octavian Goga”

abonare newsletter