Actualitate

Alin Tișe s-a răzgândit! Nu mai vrea să scape de directorii incomozi, așa cum dorea în toamnă

Consiliul Județean (CJ) Cluj abrogă o hotărâre din toamna anului trecut, renunțând astfel la serviciile de audit și evaluare la trei dintre societățile aflate în subordinea sa.

Alin Tișe s-a răzgândit. Nu mai vrea să scape de directorii incomozi Alin Tișe s-a răzgândit. Nu mai vrea să scape de directorii incomozi

La sfârșitul lunii septembrie, forul județean a dezvăluit că intenționează să auditeze Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, societatea Drumuri și Poduri Județene, respectiv Univers T, pe ultimii trei ani (2016-2019). În ședința CJ Cluj din data de 30 septembrie 2019, a fost prezentată Informarea nr. 32.454/ 26.09.2019 prin care s-a arătat rezultatul studiului de piață efectuat pentru realizarea serviciilor de audit și evaluare, rezultând următoarele prețuri estimate, calculate ca medie a ofertelor primite:

– Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj R.A. – 336.579 euro (fără TVA);
– societatea Drumuri și Poduri Județene Cluj S.A. – 306.667 euro (fără TVA);
– societatea Univest T S.A. – 263.333 euro (fără TVA);
Total: 906.579 euro fără TVA (1.078.829 euro cu TVA)


Surpriză! Potrivit forului județean, concluzia dezbaterilor din cadrul ședinței din data de 30.09.2019 a fost de a nu continua procedurile de achiziție a acestor servicii, ci de a găsi soluții care să permită stabilirea unui mod de lucru cu aceste întreprinderi publice aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Acum, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi la ședința ordinară de vineri, 31 ianuarie, „se propune abrogarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 156/2019 privind aprobarea achiziționării de servicii de evaluare/auditare a aplicării mecanismelor de guvernanță corporativă la unele întreprinderi publice aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj”. Forul județean consideră „necesar şi oportun proiectul de hotărâre pentru abrogarea Hotărârii”.


Directorul Aeroportului, „ținta” lui Tișe din 2017

Vă reamintim că Alin Tișe a început încă din 2017 să-l „vâneze” pe directorul general al Aeroportului Cluj, David Ciceo, prin celebra hotărâre prin care toţi directorii de regii din subordinea județului erau demişi, locul lor urmând să fie luat de consilii de administraţie numite pe criterii politice. Ulterior, reprezentanţii Aeroportului au invocat o excepţie de neconstituționalitate care a dus la suspendarea procesului privind anularea hotărârii.

Apoi, liderul CJ Cluj a încercat să schimbe componenţa Consiliului de Administraţie (CA) de la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj. După ce a eșuat de două ori, și-a impus proprii oameni în CA, dar nici această „manevră” nu i-a ieșit. Judecătorii clujeni au anulat hotărârea Consiliului Judeţean Cluj prin care a fost schimbată componenţa Consiliului de Administraţie de la Aeroport.


Ultima găselniță a lui Alin Tișe a fost să plătească servicii de audit și evaluare la trei dintre societățile aflate în subordinea forului județean, printre care, bineînțeles, și Aeroportul Internațional Cluj. Doar că, supriză, aceste servicii urmau să coste peste un milion de euro, bani pe care forul județean nici măcar nu i-a avut în buget așa cum, culmea, chiar Alin Tișe recunoștea, în informarea din 26.09.2019.

CITEȘTE ȘI: 1 milion de euro îl costă pe Tișe să scape de directorii incomozi, inclusiv de Ciceo!

abonare newsletter