Actualitate

Doi investitori, interesaţi de halele Nokia din Jucu

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/07_ziua/03 conferinta alin tise consiliu judetean 4 oct_sc_01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj negociază cu mai mulţi investitori pentru halele Nokia, a dezvăluit ieri preşedintele Consiliului Judeţean.

Comisia pentru analiza contractului cu Nokia a Consiliului Judeţean, condusă de preşedintele instituţiei, Alin Tişe, s-a întrunit ieri pentru prima dată.

Cu această ocazie, Tişe a dezvăluit că forul judeţean s-ar putea implica în negocierile derulate între sindicate şi Nokia. De asemenea, în cadrul întâlnirii membrii comisiei au fost informaţi asupra prevederilor contractului existent cu Nokia. În cadrul următoarei întâlniri, programate pentru începutul săptămânii următoare, membrii comisiei vor formula fiecare puncte de vedere, urmând ca acestea să fie discutate în cadrul sedinţei plenului din luna octombrie.


„Am discutat şi despre problemele sociale generate de plecarea Nokia şi am decis, în condiţiile în care în contract nu se regăseşte această prevedere în sarcina Consiliului Judeţean, să ne implicăm în negocierile derulate între sindicate şi Nokia. De asemenea, am stabilit poziţia Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte negocierile cu Nokia referitor la preluarea halelor în care fabrica şi-a desfăşurat activitatea. În ceea ce priveşte posibilitatea sosirii altor investitori în parcurile noastre industriale pot să vă spun că discuţiile sunt în prag de finalizare cu două societăţi”, a declarat preşedintele Alin Tişe.

Negocieri avansate cu alţi investitori


Tişe a subliniat că se negociază cu mai mulţi investitori referitor la venirea acestora în parcul industrial Tetarom III, precum şi referitor la o posibilă preluare a halelor Nokia de către un alt investitor.

„În ultimul timp toată lumea se grăbeşte să prezinte noi investitori în parcurile noastre industriale. Negocierile pe care le derulez în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean sunt avansate şi, în curând, vom fi în măsură să realizăm o informare oficială cu privire la rezultatele acestora”, a mai precizat Tişe. Declaraţia sa vine după ce, la finalul săptămânii trecute, tot el a anunţat o posibilă investiţie a concernului Bosch într-unul din parcurile industriale Tetarom.


Contractul nu se desecretisează încă

Consilierii judeţeni membri în comisia „Nokia” au declarat că deocamdată nu s-a luat nici o deczie cu privire la desecretizarea contractului. „Nu se ştie dacă şi când va fi făcut public contractul, dar la următoarea întrunire vom discuta implicaţiile sociale ale acestei plecări”, a declarat consilierul judeţean PSD Valentin Cuibus. La rândul său, consilierul PNL Liviu Miclăuş a arătat că finlandezii de la Nokia au respectat în mare parte clauzele contractului încheiat cu Consiliul Judeţean. „Nu am fost surprins de clauzele din contract, în mare parte acestea fiind respectate. Nu am fost surprins nici de lipsa unei clauze privind salariile compensatorii deoarece nici o companie mare nu are astfel de clauze în contract”, a spus Miclăuş.


Vă reamintim că, din comisia de analiză a contractului cu Nokia, condusă de preşedintele CJ, Alin Tişe fac parte consilierii judeţeni: Valentin Cuibus (PSD), Călin Tuluc (PDL), Petru Guş (PRM), Liviu Miclăuş (PNL) şi Sztranyiczki Szilárd (UDMR).

abonare newsletter