Actualitate

Se deschide „autostrada-muzeu” în acest weekend? Lucrările de remediere, finalizate

CNAIR reușește, și sub noua guvernare, să țină închisă de peste cinci luni o investiție de sute de milioane de euro, „sub niște pretexte puerile”, acuză Asociația Pro Infrastructură (API).

Se deschide „autostrada-muzeu” în acest weekend? Lucrările de remediere au fost finalizate, sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură Se deschide „autostrada-muzeu” în acest weekend? Lucrările de remediere au fost finalizate, sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva (Ilia-Holdea) era gata de trafic încă din august însă, după expertize minuțioase, au fost găsite probleme la aparatele de reazem ale podului peste Mureș. Acum, potrivit API, se pare că aceste lucrări de repoziționare a aparatelor de reazem au fost finalizate. Urmează ca specialiștii de la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN) și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să recepționeze lucrările.

„Dorim să condamnăm încă de pe acum orice încercare suplimentară a lui Ștefan Ioniță (director CESTRIN), Sorin Scarlat (director CNAIR) sau a celorlalți indivizi, care au girat rezilierea contractului din august, de a continua bătaia de joc la adresa șoferilor prin instituirea unor limite de tonaj pe autostradă după deschiderea circulației. Mult trâmbițata expertiză realizată de Iptana confirmă că «deschiderea circulației pe poduri și pasaje fără restricții de tonaj sunt condiționate (corect «este condiționată») de executarea lucrărilor de corecție a defectelor din zona aparatelor de reazem ale podului peste râul Mureș»”, se arată într-un mesaj al API.


Astfel, după intervenția de săptămâna trecută, traficul rutier poate fi deschis pe autostradă fără nicio restricție de tonaj, susțin reprezentanții ONG-ului. Mai mult, traficul rutier se putea deschide încă din luna august pentru vehiculele de maximum 7,5 tone. În acest context, API solicită ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să se asigure că la finalul acestei săptămâni se va pune punct unui coșmar pentru șoferii români, condamnați în ultimele luni să circule pe drumul național paralel DN 68A.

Asociația Pro Infrastructură acuză CNAIR că a făcut din țânțar armăsar, remedieri similare – „banale” executându-se chiar sub trafic, în zeci de locuri din țară. „Nu este prima oară: tronsonul Aiud-Turda din A10 a fost închis 7 luni pentru presupuse probleme la asfalt. Și acolo am avut o remediere de ochii lumii, care a durat câteva ore, pentru salvarea onoarei administrației drumurilor”, se arată într-un mesaj al API.

Ultimele Stiri
abonare newsletter