Actualitate

Primul pas pentru amenajarea Parcului Est: concurs de soluții în primăvară

Reprezentanții campaniei civice SOS Parcul Est atrag atenția de mult timp asupra importanței Parcului Est. Luni municipalitatea a anunțat că în primăvară se va organiza un concurs de soluții.

„Să ne bucurăm, deși cu moderație pentru amenajarea Parcului Est! După aproape un deceniu de activism și de continuare a muncii urbanistului Vasile Mitrea, autoritățile acceptă Parcul Est. Primăria Cluj ne-a răspuns când are loc concursul pentru amenajarea celui mai mare spațiu public verde din oraș: al doilea trimestru din 2020. Noi colaborăm cu echipa care face concursul se proiecte, în sensul în care dăm info despre biodiversitatea zonei”, a transmis deputatul Adrian Dohotaru.

Pe terenul actual, activiștii propun amenajarea celui mai mare spațiu public verde al orașului, care leagă primul lac din Gheorgheni de ultimele lacuri de lângă Selgros, de asemenea leagă baza sportivă de pepinieră și stufăriș.


Deputatul independent Adrian Dohotaru susține că amenajarea celui mai mare spațiu public verde al orașului, întins pe 66 de hectare, este vital pentru o zonă în care se ridică blocuri la foc continuu.

„Acest parc este vital într-o zonă în care se construiește mult și unde se va realiza viitorul cartier Sopor. Aquaparkul se poate realiza în altă parte, pe când acest ecosistem al lacurilor, pepinierei și stufărișului este unic în Cluj ca biodiversitate. Dacă Primăria și RADP continuă cu planurile lor ilegale, îi vom acționa în instanță la realizarea Planului Urbanistic Zonal. Autoritățile locale trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Boc a promis din 2013 un parc, iar cetățenii au votat în 2017 pentru realizarea unui parc în spațiul fostei pepiniere Becaș și al lacurilor, iar Primăria s-a angajat că îl face”, susține deputatul independent Adrian Dohotaru, directorul executiv al Asociației Societate Organizată Sustenabil (SOS).

abonare newsletter