Actualitate

Primăria continuă achiziția de locuințe de pe piața liberă. 12 oferte pe masa municipalității

Primăria municipiului Cluj-Napoca a primit 12 oferte eligibile pentru achiziționarea de locuințe sociale de pe piața liberă.

Primăria continuă achiziția de locuințe de pe piața liberă. 12 oferte au ajuns pe masa municipalității Primăria continuă achiziția de locuințe de pe piața liberă. 12 oferte au ajuns pe masa municipalității

La mijlocul lunii iunie, consilierii locali au decis ca Primăria să cumpere apartamente de pe piaţa liberă, pe care să le transforme ulterior în locuinţe sociale. După subvenţionarea chiriei pentru persoanele nevoiaşe, municipalitatea a dat astfel undă verde achiziționării apartamentelor cu 1, 2 şi 3 camere, în cel mai scump oraș din România.

Până acum, prima şi singura ofertă a venit din partea unei familii din cartierul Mănăştur, care a decis să îşi vândă apartamentul cu patru camere. Inițial, proprietarii apartamentului au cerut 111.250 de euro dar, în urma negocierilor, s-a ajuns la un preţ mai mic cu 16.850 de euro. Acum, potrivit viceprimarului Dan Tarcea, pe masa Primăriei au ajuns alte 12 oferte, care vor fi analizate în următoarea perioadă.


„Pentru locuințele sociale am alocat suma de 2 milioane de euro din bugetul local. În data de 6 decembrie a fost termenul limită pentru care s-au putut depune ofertele. Avem 12 oferte, acum urmează partea de evaluare și negociere, să mai cumpărăm și alte locuințe. În prezent, avem circa 300 de cereri nesoluționate. Desigur, am mers și pe varianta de construire a locuințelor sociale. Pe strada Ghimeșului, avem 12 locuințe sociale care vor fi gata anul viitor”, a dezvăluit Tarcea, marți dimineață, la Radio România Cluj.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca a precizat că, din 2018 încoace, au fost depuse 158 de cereri pentru subvenționarea chiriilor, 121 dintre acestea fiind aprobate. 34 cereri sunt deja în plată, unele fiind chiar în anul doi. Amintind și despre subiectul delicat al clujenilor marginalizați de la Pata-Rât, Dan Tarcea a recunoscut că „situația este puțin la mijloc”, peste 30 de familii reușind să se integreze în noua lor casă după ce au fost relocați din Pata-Rât, în timp ce alții refuză integrarea.


„Să știți că solicitările de loc de muncă sunt extrem de mari, inclusiv de la cele două firme de salubritate. Se plâng că nu au angajați și aduc cu microbuze persoane, chiar și de la 50-60 km distanță. Situația este puțin la mijloc. În această direcție se desfășoară un program în care 34 de copii din Pata-Rât sunt duși la școală. Sunt oameni acolo care nu cunosc carte, analfabeți, și învață de la copiii duși la școală”, a punctat Tarcea.

CITEȘTE ȘI: În cel mai scump oraş din ţară, Primăria dă undă verde achiziţionării de apartamente pentru cei de la Pata Rât. Nota de plată: 2 mil. euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter