Actualitate

S-a aprobat! Primăria cumpără apartamente de pe piață și le transformă în locuințe sociale

Consiliul Local Cluj-Napoca a decis, în şedinţa de marţi, ca Primăria municipiului să achiziționeze apartamente de pe piaţa liberă, pe care să le transforme ulterior în locuinţe sociale.

„Primăria Cluj-Napoca va cumpăra de pe piaţa liberă apartamente cu 1, 2 şi 3 camere, cu destinaţia de locuinţe sociale, având în vedere numărul redus de astfel de locuinţe. Avem un buget pentru acest an între 1-1,5 milioane de euro şi sperăm să putem achiziţiona circa 25 de locuinţe. Anual, la nivelul municipiului se alocă 15 locuinţe sociale, în condiţiile în care numărul de cereri este de 400. Se va constitui o comisie de identificare a necesităţilor de locuinţe sociale şi una de negociere a preţurilor de achiziţie a locuinţelor sociale”, au declarat, în cadrul ședinței, reprezentanţii Primăriei.

Potrivit recensământului din 2011, în Cluj-Napoca existau 130.000 de locuinţe, din care o majoritate covârșitoare de 98% în proprietate privată, restul în proprietate de stat. În 2014, stocul locuinţelor din fondul public era de 1.554, din care 1.368 sunt locuinţe sociale, ocupate toate. Primarul Emil Boc a spus că, în paralel cu achiziţia de locuinţe, se vor construi imobile cu destinaţia de locuinţe sociale, în prezent fiind în construcţie circa 90 de astfel de locuinţe.


Astfel, în cel mai scump oraș din România, consilierii locali au aprobat declanşarea procedurii de achiziţie după ce, anual, acordă în medie 15 locuinţe sociale în condiţiile în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an. Nu mai puțin de 2 milioane de euro este suma prinsă în buget pentru achiziționarea de locuințe sociale.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT: În cel mai scump oraş din ţară, Primăria Cluj dă undă verde achiziţionării de apartamente pentru cei de la Pata Rât. Nota de plată: 2 mil. euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter