Actualitate

Aparatură modernă pentru pacienții de la Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca

Două noi aparate medicale de ultimă generație au fost puse în funcțiune la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca.

Aparatură modernă pentru pacienții de la Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca, sursă foto: CJ Cluj Aparatură modernă pentru pacienții de la Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca, sursă foto: CJ Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj a achiziționat două noi echipamente medicale ultraperformante pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în subordinea forului județean. Pentru cumpărarea celor două noi aparate – un aparat de anestezie și un ecograf portabil pentru musculoscheletal – CJ Cluj a alocat din bugetul propriu aproximativ 245.000 de lei.

Consiliul Județean Cluj consideră că – „în anul Sănătății” – trebuie continuată seria investițiilor în infrastructura sanitară. O dovadă certă în acest sens o reprezintă și achiziționarea acestor aparaturi de înaltă tehnologie de care vor beneficia cei aproximativ 11.000 de pacienți internați anual în Spitalul de Recuperare. Noile dotări fac parte dintr-un amplu program de investiții în sistemul medical clujean, investiții care vor continua să fie susținute și în anul 2020, promit reprezentanții forului județean.


Aparatul de anestezie asigură desfășurarea în condiții de maximă siguranță a intervențiilor chirurgicale și a procedurilor de anestezie-terapie intensivă pentru specialitățile ortopedie și traumatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie, precum și chirurgie oncologică. Ecograful portabil pentru musculoscheletal este strict necesar în investigarea pacienților aparținând specialităților reumatologie și balneologie și permite o diagnosticare precisă, cu ajustarea palierului terapeutic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter