Actualitate

În cât timp ne vom bucura de marile proiecte de infrastructură ale Clujului? Boc, optimist!

Centura Metropolitană, trenul metropolitan și metroul sunt cele trei mari proiecte fixate de Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru a descongestiona traficul infernal.

În cât timp ne vom bucura de marile proiectele de infrastructură ale Clujului? Emil Boc, optimist! În cât timp ne vom bucura de marile proiectele de infrastructură ale Clujului? Emil Boc, optimist!

Deși vorbim despre soluții pe termen mediu și lung, primarul Emil Boc susține că o parte dintre ele – centura și trenul – vor putea fi operabile în următorii cinci ani. Edilul afirmă că municipiul are nevoie de aceste proiecte de viziune, astfel încât zona Clujului să devină tot mai atractivă atât pentru tineri, cât și pentru investitori, respectiv angajați.

„Eu văd foarte multe dintre ele (n.red. proiecte) operabile. De exemplu, trenul metropolitan îl văd operabil într-un interval de timp rezonabil, până în 2022-2023. Proiectul Centurii Metropolitane îl văd operabil din ianuarie 2024”, a precizat Boc, joi dimineață, la un post de radio local.


Primarul afirmă că metroul este un proiect „mai extins”, al cărei primă etapă presupune cei aproximativ 16 km din centrul Floreștiului până la podul IRA, cu stații din kilometru în kilometru. Apoi, cea de-a doua etapă este conectarea liniei cu Gilăul, care va dura mai mult de 10 ani.

„Aici (n.red. proiectul metroului) este vorba despre găsirea unei finanțări triple – trei pe componenta publică: locală, națională, europeană, respectiv una pe componenta privată”, a mai punctat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI: Cum va afecta Centura Metropolitană viața clujenilor din Mănăștur? „Separă Pădurea Făget, taie în două Parcul Colina!”

CITEȘTE ȘI: Cine este câștigătorul licitației care va efectua studiile pentru realizarea metroului și trenului metropolitan

Ultimele Stiri
abonare newsletter