Actualitate

Aviz favorabil de la CNAIR, Primăria anunță varianta finală a Centurii Metropolitane

Primăria municipiului Cluj-Napoca a dezvăluit varianta finală de traseu a Centurii Metropolitane.

Aviz favorabil de la CNAIR, Primăria Cluj-Napoca anunță varianta finală a Centurii Metropolitane, sursă foto: Primăria Cluj-Napoca Aviz favorabil de la CNAIR, Primăria Cluj-Napoca anunță varianta finală a Centurii Metropolitane, sursă foto: Primăria Cluj-Napoca

Varianta aleasă – V8 – aferentă obiectivului de investiții cuprins în Master Planul General de Transport al României – „Drum Transregio Feleac TR35” a rezultat ca urmare a obținerii avizului din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Varianta finală de traseu a centurii metropolitane poate fi consultată pe site-ul Primăriei, anunță reprezentanții administrației locale.

„Reamintim faptul că obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane situate în Zona Metropolitană Cluj prin dezvoltarea unui drum nou de mare capacitate – centura metropolitană – și modernizarea drumurilor de legătură, iar scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Cluj”, se arată într-un comunicat remis de Primărie.


Reamintim că Primăria municipiului Cluj-Napoca a dat Ordinul de începere pentru întocmirea studiului de fezabilitate, PUZ și DTAC pentru proiectul „Drum Transregio Feleac TR35” în octombrie 2018, iar în martie 2019 s-a predat documentația „Studiul alternativ de traseu”, care a cuprins un număr total de opt variante de traseu studiate.

La recomandarea specialiștilor, administrația clujeană a optat pentru varianta 8 (V8). În perioada următoare vor fi definitivate studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și DTAC, urmând ca întreaga documentație să fie predată CNAIR în vederea organizării achiziției publice pentru lucrările de proiectare și execuție, anunță Primăria.


CITEȘTE ȘI: Centura Metropolitană a Clujului, „bătută în cuie”: „Cei 38 de km se vor realiza!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter