Actualitate

Drumul de legătură din zona Tureni, urgentat: „Autostrăzile A10 și A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut!”

Asociația Pro Infrastructură (API) continuă seria întâlnirilor cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj în care se discută stadiul proiectelor rutiere regionale și sunt prezentate idei și soluții tehnice și administrative.

Drumul de legătură din zona Tureni, urgentat: „Autostrăzile A10 și A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut!”, sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură Drumul de legătură din zona Tureni, urgentat: „Autostrăzile A10 și A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut!”, sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Reprezentanții ONG-ului consideră că cel mai important proiect regional din zona Clujului este DX „Someș Expres”, capătul dinspre Turda – viitorul drum de legătură între A3 și DN1 în zona Tureni – prin care se ocolește municipiul Turda. În luna aprilie, șoseaua care va degreva Turda de traficul de tranzit descărcat de pe autostrăzile A3 și A10 era în impas din pricina disputei contractuale dintre Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și prestatorul studiului de fezabilitate inițial.

„Licitația studiului de fezabilitate trebuie lansată de urgență, fiind deja o epopee veche de 5 ani. Cerem oficialilor CNAIR colaborarea mai bună cu DRDP Cluj pentru aprobarea finanțării, ultimul pas necesar înaintea licitației. Traficul din Turda e deja lent, iar finalizările autostrăzilor A10 și parțial A3 creează premisele unor ambuteiaje-mamut, ca în Sebeș înainte de 2013”, avertizează Asociația Pro Infrastructură.


API afirmă că apreciază deschiderea DRDP Cluj față de ONG-uri, „de altfel o normalitate în Europa”. De asemenea, tot în Turda ar trebui să înceapă reconstrucția podului de pe DN1 unde se circulă la semafor, pe o singură bandă. Perioada de proiectare s-a încheiat, iar circulația ar urma să fie închisă total pe o perioadă de câteva luni. „Solicităm DRDP Cluj să dea imediat startul lucrărilor!”, mai cer reprezentanții ONG-ului.

abonare newsletter