Actualitate

CNAIR măsoară cu pixul crăpăturile „autostrăzii-muzeu”, șoferii își distrug mașinile în craterele drumului ocolitor

După ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat o fotografie cu o crăpătură în asfalt, „măsurată” cu un pix în capătul vestic al lotului 3 al A1 Lugoj-Deva, Asociația Pro Infrastructură (API) a venit cu o replică pe măsură.

CNAIR măsoară cu pixul crăpăturile „autostrăzii-muzeu”, șoferii își distrug mașinile în craterele drumului ocolitor CNAIR măsoară cu pixul crăpăturile „autostrăzii-muzeu”, șoferii își distrug mașinile în craterele drumului ocolitor

Un membru al organizației nonguvernamentale a folosit „același instrument hi-tech” în gropile de pe DN68A, segmentul paralel cu „autostrada-muzeu” de 21 km. Momentan, în condițiile în care lotul 3 al Autostrăzii A1 (între Ilia și Holdea) rămâne închis, șoferii sunt forțați să își riște viața și să-și facă praf mașinile pe cei 25 de km ai DN68A dintre Săcămaș și Holdea, se plânge API. Este vorba despre o șosea îngustă, cu o bandă pe sens, plină de cratere, unde „poți să dispari cu totul, nu doar să-ți pierzi pixul”, cu un trafic infernal înghesuit în coloană „croșetând” prin curbe foarte periculoase.

„În continuare cerem răspicat: deschideți autostrada și vă puteți certa/judeca prin instanțe ani de zile!”, solicită membrii ONG-ului, în condițiile în care Tribunalul București a motivat decizia de a suspenda executarea garanției bancare a constructorului lotului 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva de către CNAIR. Practic, instanța a confirmat ceea ce API afirma în mod repetat în ultimele săptămâni: rezilierea a fost ilegală, încălcând termenii contractului, neavând nicio justificare de formă sau de fond.


Instanța a considerat că, deși inginerul consultant a oferit antreprenorului 15 zile ca să finalizeze lucrările rămase, CNAIR nu a așteptat scurgerea acestui termen astfel încât să aibă justificarea contractuală pentru reziliere. „Perdeaua de fum mediatic întreținută de ministrul Cuc și de conducerea CNAIR începe să se ridice, evidențiind modul catastrofal în care au gestionat situația”, spun reprezentanții Asociației.

„Prin urmare, am trimis prim-ministrului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care îi solicităm să-și pună în practică afirmația cum că «guvernează pentru cetățeni» și să se implice direct în inaugurarea imediată a celor 21 de km de autostradă, sancționând iresponsabilii din Ministerul Transporturilor și CNAIR care au generat acest dezastru”, se arată într-un mesaj al Asociației Pro Infrastructură.


CITEȘTE ȘI: Avem o nouă „autostradă-muzeu”! „Cât va dura bătaia de joc față de șoferi și banul public?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter