Actualitate

Un ”ciot” de 4,5 km al Autostrăzii A3 nu mai are autorizație de construire valabilă

Asociaţia Pro Infrastructură anunţă, marţi, pe Facebook, că autorizaţia de construire pentru porţiunea de 4,5 km a Autostrăzii 3 dintre Aeroportul Transilvania (Ungheni) şi sud-vestul oraşului Târgu Mureş (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro) a expirat încă din luna aprilie.

Asociaţia Pro Infrastructură precizează că licitaţia pentru "ciotul" de 4,5 km al Autostrăzii A3 între Aeroportul Transilvania (Ungheni) şi sud-vestul oraşului Târgu Mureş (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro) a fost lansată acum aproape 3 ani, pe 21.10.2016, iar autorizaţia de construire a fost emisă în aprilie 2017.

"Pe-atunci părea a fi un proiect gestionat responsabil de statul român, birocraţia fiind rezolvată înainte de semnarea contractului. Dar ulterior totul s-a transformat într-un FIASCO.Echipa care a gestionat licitaţia a luat nenumărate decizii eronate, întoarse în repetate rânduri de judecători în urma contestaţiilor celor doi antreprenori rămaşi în cursă (Strabag şi Itinera). Şi telenovela nu s-a terminat, depăşindu-se inclusiv termenul de valabilitate a ofertelor (30.11.2018). Sunt şanse mari de anulare după ani întregi de chin", anunţă ONG-ul, pe Facebook.


Asociaţia Pro Infrastructură avertizează că autorizaţia de construire nu mai este valabilă, "expirând în aprilie 2019, ea fiind condiţionată de începerea lucrărilor în cel mult doi ani de la emitere. Cel mai probabil trebuie obţinute din nou toate avizele, autorizaţiile şi certificatul de urbanism".

Ultimele Stiri
abonare newsletter