Actualitate

Jurnaliști și agenți de turism, plimbați pe banii Consiliului Județean Cluj să promoveze județul

50 de jurnaliști, bloggeri și agenți de turism se vor plimba timp de trei zile prin județul Cluj pe banii Consiliului Județean pentru a promova principalele obiective turistice. Forul județean speră că în urma acestei acțiuni turiștii se vor înghesui să viziteze Clujul.

Consiliul Județean achiziționează servicii de cazare, masă și transport pentru realizarea unui infotrip în județul Cluj. Valoarea estimată a contractului este de 55.000 lei fără TVA (aproximativ 12.000 de euro), iar finanțarea se face din bugetul județului.

“Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj propune organizarea unui infotrip în județ pentru touroperatorii și mass media cu profil turistic (bloggeri, reprezentanți ai revistelor de specialitate, realizatori de emisiuni radio-tv cu profil turistic). Scopul este de a realiza o mai bună promovare a patrimoniului istoric, cultural și de cult din județul Cluj. Infotripul reprezintă una dintre principalele acțiuni de marketing utilizate în industria turismului. Până în prezent, în județul Cluj a fost realizată doar o singură acțiune prin care patrimoniul turistic al județului a fost adus în atenția operatorilor de turism. Anticipăm următoarele beneficii: punerea în lumină a patrimoniului județului, generarea unui flux semnificativ de turiști și creșterea numărului de turiști pe raza județului Cluj”, transmite instituția.


Jurnaliștii și agenții de turism vor beneficia de servicii de cazare în regim hotelier de 3 stele cu mic dejun inclus, în camere tip single, cu acces nelimitat și gratuit la internet în cameră.

“Cazarea se va face într-o singură unitate hotelieră ce va dispune de parcare proprie, 3 nopți de cazare între 8 și 11 octombrie. Solicităm prânz și cină pentru un număr estimativ de maxim 50 de persoane, respectiv 3 prânzuri și 3 cine”, se arată în caietul de sarcini.


În acești bani, Consiliul Județean va oferi și servicii de transport rutier cu autocar de 50 de locuri (cerințe minime autocar: instalație audio-video, dvd player, mp3player, microfon pentru ghid) care va parcurge estimativ 600 de kilometri.

Ce speră Consiliul Județean să obțină: promovarea județului Cluj ca destinație turistică, prezentarea principalelor obiective din patrimoniul turistic al județului (muzee, atracții naturale, monumente istorice).

abonare newsletter