Actualitate

A pierdut în instanță, dar insistă! O nouă manevră marca Alin Tișe pentru a scăpa de membrii CA-ului de la Aeroport

Judecătorii clujeni au anulat hotărârea Consiliului Judeţean prin care a fost schimbată componenţa Consiliului de Administraţie de la Aeroport. Astfel că cei trei noi membri numiţi de Tişe, Daniel Persu, Diana Rădulescu şi Valentin Grigoriu nu vor mai face parte din CA-ul Aeroportului.

Consiliul Județean a solicitat să se constate că Agnes Konnert și Ioan Pop nu mai sunt membri ai Consiliul de Administrație din cadrul Aeroportului Internațional Cluj și a pierdut.

Tribunalul Cluj a respins ordonanța președințială solicitată de Consiliul Județean în ce privește calitatea lui Agnes Konnert și Ioan Pop de membri ai Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj-Napoca.


Calitatea lor a fost recunoscută prin anularea hotărârii de Consiliu Județean 33/2019.

Soluția Tribunalului Cluj:


Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor Pop Ioan și Konnert Agnes invocată din oficiu de către instanţă şi pe cale de consecinţă: Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţii județul Cluj și Consiliul Județean Cluj, în contradictoriu cu pârâţii Pop Ioan și Konnert Agnes ca fiind formulată împotriva unor persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanţii județul Cluj și Consiliul Județean Cluj în contradictoriu cu pârâtele Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj,  și Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj având ca obiect suspendarea executării hotărârilor nr.8.1/13.06.2019, nr. 8.2/13.06.2019, nr.8.3/13.06.2019, nr. 8.4/13.06.2019, până la soluţionarea litigiului asupra fondului. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare, apel care se depune la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 1 august”.

Reamintim că la începutul anului, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a încercat de două ori să schimbe componenţa Consiliului de Administraţie (CA) de la Aeroportul Internaţional Cluj. Tişe a dorit să îi revoce pe Irimie Popa (PSD), Konnert Agnes (UDMR) și Viorel Federiga (PNL) „datorită încălcării obligațiilor contractuale”. Prima dată a eşuat.


La a doua încercare, Tişe a renunţat la revocarea celor trei, dar a decis ca acestora să li se alăture încă trei persoane: Daniel Persu (comandor în rezervă, fost pilot militar la Câmpia Turzii și a condus până în 2015 Unitatea Specială de Aviație a MAI de la Cluj-Napoca), Diana Angelica Rădulescu (avocat în Baroul Bucureşti care a oferit, printre altele, consultanță firmei Rosal, companie care se ocupă de jumătate din salubrizarea Clujului) și Valentin Grigoriu (fost director al Aeroportului Băneasa cu afaceri controversate cu legături care ajung până la Dan Voiculescu sau Elena Udrea).

După numirea celor trei prin faimoasa Hotărâre de Consiliu Judeţean 33/2019, conducerea Aeroportului Internaţional Cluj s-a plâns constant că aceştia blochează dezvoltarea instituţiei.


Ulterior, directorii din cadrul Aeroportului Internaţional Cluj au dat în judecată Consiliul Judeţean şi pe cei trei membri ai CA-ului numiţi de Alin Tişe şi au câştigat. Tribunalul Cluj a decis atât suspendarea efectelor executorii ale acestei hotărâri, cât şi anularea ei. Decizia instanţei nu e definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

CITEȘTE ȘI


Cum a călcat Tişe legea în picioare. A emis acte nelegale, şi-a impus oameni fără experienţă în posturi cheie şi a urmărit destabilizarea Aeroportului

abonare newsletter