Actualitate

Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc! Plătești dacă deranjezi vecinii constant

Clujenii care stau la bloc riscă amenzi usturătoare după ce a fost adoptat un proiect legislativ cu majorări importante .

Clujenii riscă amenzi mari pentru petrecerile la bloc Clujenii riscă amenzi mari pentru petrecerile la bloc

Dacă îți deranjezi constant vecinii și este reclamat riști o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei din partea polițiștilor dacă te afli la prima abatere. În cazul în care acest lucru se repetă în 24 de ore, polițistul îți poate scrie o nouă amendă cu o sumă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei.

Petrecăreții riscă o amendă între 2.000 și 3.000 de lei la prima abatere, iar daca agentul constator revine în 24 de ore pentru aceeași faptă amenda va fi între 3.000 și 6.000 de lei.


Noul proiecte de lege are ca motivare faptul că românii acuză faptul că amenzile din lege sunt ignorate de vecinii gălăgoiși și ar fi nevoie de amenzi repetate pentru cei care deranjează constant liniștea vecinilor.

Totuși, amenzile de acest gen pot fi plătite la jumătate în termen de 15 zile de la prescrierea lor.


Întregul proiect de lege arată astfel:

– Amendă de 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 ore de activități în folosul comunității pentru tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;


– Amendă de 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 ore de activități în folosul comunității pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-8:00 și 13:00-14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

– Amendă de 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 ore de activități în folosul comunității pentru organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban.

Etichete: clujeni amenzi
abonare newsletter