monitorulcj.ro Menu
Actualitate

CJ Cluj a recepționat imobilele construite în proiectul european de extindere a Parcului Industrial Tetarom I

Consiliul Județean Cluj a efectuat, vineri, recepția finală a investiției „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”.

Odată cu această etapă, proiectul european finanțat în proporție de 50% prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2007-2013, devine, în sfârșit, pe deplin funcțional.

Vă reamintim că Vákár István, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pentru realizarea obiectivului încă din iunie 2014. De asemenea, CJ Cluj anunța, în august 2016, că, în ciuda alunecărilor de teren, noile clădiri din Parcul Industrial Tetarom I, construite din fonduri europene, sunt gata să fie inaugurate. Iată, au trecut de atunci aproape trei ani, clădirile fiind recepționate abia vineri, 17 mai 2019.


În cadrul P.I. Tetarom I, situat în zona străzii Tăietura Turcului din municipiul Cluj-Napoca, au fost astfel recepționate mai multe obiective care au făcut obiectul acestui proiect european de extindere a infrastructurii de business, respectiv un imobil de birouri cu regim de înălţime D+P+5E, un sediu administrativ, două hale de depozitare, o parcare auto și un drum tehnic de acces prin spatele halei numărul 2.

În ceea ce privește strict cele patru imobile realizate de Consiliul Județean Cluj, suprafața utilă a acestora este de peste 9.500 mp, după cum urmează:


– Imobilul de birouri dispune de o clădire cu demisol, parter și cinci etaje, având o suprafață utilă totală de aproximativ 3.463 de mp;

– Sediul administrativ dispune de un regim de înălțime D+P+2E la P, suprafața utilă totală a construcției fiind de 1.631,71 de mp;


– Prima hală de depozitare dispune de un regim de înălțime parter, cu o suprafață construită la sol și desfășurată de cca. 2.903 mp, suprafața utilă totală fiind de 2.820,05 mp;

– Cea de-a doua hală de depozitare, la fel ca prima, se desfășoară doar la nivelul parterului, suprafața utilă a acesteia fiind de 1.673,44 de mp.


În perioada imediat următoare, Consiliul Județean Cluj va proceda la predarea imobilelor către Tetarom SA în vederea dării lor în exploatare, prin punerea acestora la dispoziția agenților economici care și-au manifestat dorința de a își desfășura activitatea în respectivele spații.

Lucrările de construcții recepționate cu acest prilej au fost executate în baza contractului încheiat între județul Cluj, prin Consiliul Județean Cluj și Asocierea ACI CLUJ SA, NORD CONFOREST SA, ELECTROMONTAJ SA, valoarea totală a proiectului fiind de 61.464.221,79 lei, din care suma nerambursabilă solicitată s-a ridicat la 30.732.110,89 lei.