Economie

Încep lucrările de extindere la Tetarom I

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de extindere şi modernizare a Parcului Industrial Tetarom I.

Vakar Istvan , vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj cu atribuţii de preşedinte,  a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pentru realizarea obiectivului de investiţii „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I - Edificare clădiri, extindere şi modernizare infrastructură”.

Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Tetarom I vor fi realizate de asocierea formată din societăţile ACI SA Cluj, Nord Conforest SA şi Electromontaj SA.


Valoarea contractului este de circa 42 milioane de lei fără TVA, jumătate din sumă fiind finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional.

„Ne bucurăm că, la doar o lună şi jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor la Parcul Industrial Tetarom IV, am reuşit să demarăm efectiv lucrările şi la Parcul Industrial Tetarom I. Potrivit contractului încheiat, constructorul va finaliza lucrările în maximum 17 luni începând de acum”, a declarat Vakar Istvan. Preşedintele interimar al CJ Cluj a menţionat că interesul manifestat de agenţii economici dornici să se stabilească în TETAROM I este unul „extrem de ridicat”.


Extinderea şi modernizarea Tetarom I ar urma să ducă la crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. „Tot în acest context, executantul lucrărilor, fiind clujean, va folosi forţa de muncă de pe piaţa locală, aproximativ 100 de clujeni urmând să muncească pe viitorul şantier”, susţin reprezentanţii CJ Cluj.

abonare newsletter