Actualitate

Să zâmbim cu Emil Boc! Proiectul futurist pe care îl vede pe viitor și la Cluj-Napoca: „Dar există deja!” :)

Primarul municipiului Cluj-Napoca caută constant soluții pentru revigorarea traficului infernal din orașul de pe malul Someșului Mic.

După proiectele tren metropolitan – metrou, Centură Metropolitană, dezvoltarea flotei de autobuze și implementarea benzilor dedicate pentru troleibuze și autobuze, Emil Boc propune să ia ființă cadrul legal pentru a putea emite autorizații de taxi pentru autoturismele electrice. Acesta dorește eficientizarea traficului, dar și creșterea treptată a transportului nepoluant. Mai în glumă, mai în serios, primarul a pomenit și despre un proiect curajos al unei firme uriașe de mașini, idee pe care o vede implementată și pe meleagurile noastre peste câteva decenii.

„Deocamdată nu s-au inventat mașinile cu autopropulsie, deși am văzut într-un material pe internet de la ceva firmă mare de mașini că deja se lucrează în faza experimentală la acel gen de mașini cu decolare pe verticală, te duci prin aer și aterizezi, un fel de elicopter pe patru roți. Se va ajunge și acolo, eu cred că și noi mai prindem ceva din vremurile acestea, deja automobilele fără șofer sunt testate pe scară largă și vor deveni de consum”, a precizat edilul la o emisiune radio, moderată de Lucian Danciu.


Acesta din urmă a prins momentul oportun pentru a face o glumă pe seama celor declarate de Emil Boc. „Dar și acum vin băieții de la ridicări, de la RADP, se ridică mașina și o duc la IRA, plătești 580 de lei s-o recuperezi!”, a punctat Danciu, glumă gustată și de primarul municipiului Cluj-Napoca.

Pe un ton mai serios, edilul a precizat, din nou, că trebuie să vină și rândul taximetrelor electrice, mai ales că numărul mașinilor la Cluj-Napoca a ajuns de la 56.000 la circa 200.000 în prezent, lăsând urme în sănătatea noastră, efectele resimțindu-se în timp. „Cluj-Napoca trebuie să fie un oraș-model pentru România și un model de bună practică la nivel european!”, afirmă Emil Boc.


Citește și: Taxiurile din Cluj-Napoca, de două ori mai multe decât prevede Legea, totuși insuficiente! Propunere: „Vrem autorizații pentru taximetre electrice!”

Etichete: emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter