Actualitate

Microhidrocentrala de pe Someș construită ilegal a fost demolată

Microhidrocentrala ridicată ilega pe Someșul Cald a fost demolată, conform unei postări apărute pe pagina de facebook a senatorului USR Mihai Goțiu.

Construcția a fost demolată în urma unei sesizări oficiale făcute către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de către politician.

"Recunosc că a fost o surpriză, plăcută, chiar și pentru mine: microhidrocentrala a fost demolată! Iar acest lucru s-a întâmplat în mai puțin de o lună de la primirea răspunsului de la MDRAP, prin care eram informat că nu există nicio autorizație și niciun aviz pentru construcția în discuție!", a explicat Mihai Goțiu, care a postat și o filmare de pe râul Someșul Cald, cu locul în care se afla construcția.


La sfârșitul lunii martie, Mihai Goțiu a participat la un protest al pescarilor sportivi împotriva reluării lucrărilor la mincrohidrocentralele de pe Someșul Rece, care ar urma să se construiască, abuziv, în Parcul Natural Apuseni. După ce a făcut publice detaliile abuzurilor legate de MHC-urile de pe Someșul Rece și a sesizat autoritățile centrale, senatorul USR a fost informat, de un cetățean și cu privire la contrucția de pe Someșul Cald.

Etichete: microhidrocentrala
abonare newsletter